החומרים:
- שקית מדליוני תרד קפואים (800 גרם) מופשרים
- (או עלי תרד טריים, שטופים, חלוטים וקצוצים במשקל סופי של כ-400 גרם)
- 5 ביצים
- 500 גר’ גבינות (אני משתמשת בבולגרית ובקוטג’ ביחס 1:1 אפשר להשתמש בשאריות גבינה).
- 50 גר’ חמאה
- 3 כפות קמח
- 2 כוסות חלב
- מלח
- אגוז מוסקט
- פרוסות גבינה עמק
- מעט פירורי לחם
- מעט חמאה לשימון התבנית
נתחיל לבשל:
מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה, נזהרים שלא תשחים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמקבלים מעין משחה, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב. מניחים לרוטב להתקרר מעט.
תהליך הכנת הבשמל אורך דקות ספורות, במהלכן לא מפסיקים לערבב כדי שלא ייווצרו גושים. ההכנה דורשת מעט מיומנות, ושווה להתאמן, בשמל הוא רוטב בסיסי וטעים למגוון פשטידות ופסטות.
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מפשירים את התרד במסננת, מעל קערה, הוא מגיר המון מים, חשוב “לעזור” לו, אני מהדקת כמויות קטנות למסננת בכף. משקל התרד לאחר הסינון והסחיטה מגיע לכ-400 גר’. בקערה גדולה מערבבים את התרד, הגבינות, הביצים וכ-2/3 מהבשמל.
משמנים תבנית פיירקס גדולה בחמאה ומפזרים פירורי לחם (כ-3 כפות)
מעבירים את התערובת לתבנית, מעליה מורחים את יתרת הבשמל.
זורים מעט פירורי לחם ומסדרים פרוסות גבינה צהובה.
אופים 30-40 דק’ (עד שהציפוי מזהיב והפשטידה מתמצקת)
אפשר להקפיא, אפשר לחמם במיקרוגל.