אפינו, יחד עם סבתא מלכה, את הבייגל’ה המפורסמים שלה.
6 כוסות קמח
200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס שמן
15 גר’ שמרים
1/2 כוס מים פושרים
כפית מלח
1/2 כפית סוכר
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
להמיס את השמרים ב-1/2 כוס מים פושרים.
לערבב במעבד מזון בלהב המתכת, או בוו הלישה של המיקסר 5 (חמש) כוסות קמח, חמאה, שמן, סוכר ושמרים, בהמשך להוסיף את המלח ואת כוס הקמח שנותרה, להוסיף בהדרגה לבצק שמתחיל להתגבש עד שמתקבל כדור בצק גמיש. (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכוס).
רצוי לקרר את הבצק כחצי שעה במקרר.
בינתיים:
לטרוף את הביצה בקערית קטנה ועמוקה, להוסיף קמצוץ מלח, מומלץ להוסיף מעט כמון.
לפזר שומשום בצלחת שטוחה.
להכין תבנית תנור מכוסה בנייר אפיה (אין צורך לשמן, אני מכינה שתי תבניות ומשתמשת בהן לסירוגין)
הכנת הבייגל’ה:
לקחת פיסות בצק קטנות וליצור גלילים.
לסגור את הגליל לטבעת.
(חשוב, “לשחק” כמה שפחות בבצק, כדי לא לפגוע בפריכות)
לטבול את הביגל’ה בביצה ומיד אחר כך בשומשום, ולהניח בתבנית, לא להצמיד את הביגל’ה, הם תופחים מעט.
לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס (ללא טורבו)
לאפות 20-25 דק’, עד שהם מתחילים להזהיב.
לחכות שיתקררו, ואם לא חיסלתם את כולם, לאחסן בקופסא סגורה, לא במקרר.
לגיוון: אפשר, במקום בשומשום, לטבול בקצח או בזעתר.
הילדים הכינו גם לבבות, מספרים ואפילו דובונים קטנים. חשוב לראות שכל הצורות דומות בעוביין – כדי שייאפו בצורה אחידה.