ארטיקים טבעוניים תוצרת בית

אחת העבודות הכי טובות שהיו לי ever היא התקופה בה ניהלתי את “החד-מנתי” בגלידת שטראוס. הרבה חד מנתיים עברו דרכי (חלקם תרתי משמע): ארטיקים* – צריך לומר שלגונים… – טילונים, קסטות וגם קרמבו בחורף.

והנה אנחנו פותחים מפעל מתחרה עם 3 מתכונים קלילים, שאפשר להכין עם הילדים:

כל החומרים טבעיים,

שלא לומר טבעוניים,

המרקם קרמי ומענג. עליי.

נתחיל:

הכמויות מיועדות להכנת 6 ארטיקים בתבניות של 80 מ”ל (ניתן לרכוש כמעט בכל סופרמרקט, חנויות סטוק וחנויות לכלי בית)

1 – ארטיק על בסיס בננה

2 בננות בשלות (אלה רכות שכבר בא לכם לזרוק הן הכי טובות ומתוקות)
חצי כוס פרי יער קפוא (לפי רמת החמיצות המועדפת)
3/4 כוס חלב אורז
2-4 כפות סירופ מייפל (לפי רמת המתיקות הרצויה)

לעבודה:
1. טוחנים היטב בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
2. טועמים כדי לבחון את מידת המתיקות. התערובת צריכה להיות מעט מתוקה יותר מהרצוי – כי ההקפאה מורידה את רמת המתיקות.
3. מוזגים לתבניות הארטיק ומקפיאים.
– אפשר להחליף את פרי היער בשוקולד

2 – ארטיק על בסיס חלב קוקוס

כוס קוביות פרי בשל (למשל מלון, אפרסק, משמש, שזיף)

כוס חלב קוקוס
2-4 כפות סירופ מייפל

ההכנה דומה להכנת ארטיק בננה.

3 – ארטיק על בסיס שקדים

כ-100 גרם שוקולד מריר (בין 80-120, לפי רמת ה”שוקולדיות” הרצויה)
1/2 כוס שקדים
כוס מים
2-4 כפות סירופ מייפל

ההכנה דומה להכנת ארטיק בננה.

 

זו פעילות קלה שמעבירה עוד כמה דקות מהחופש. אחר כך מגיע תרגול חינוכי של דחיית סיפוקים – כי צריך לחכות כמה שעות שכל העסק יקפא.

שיהיה לכם קיץ קריר ומתוק

*המילה ארטיק השתרשה בשפה בזכות חברת גלידה ישראלית שפעלה בימי ראשית המדינה. החברה מזמן לא קיימת, אבל שמה, ארטיק, הפך לכינוי השגור לשלגון.
תכל’ס – שלגון – ל”ארטיק” חלבי וקרחון ל”ארטיק” קרח

 
יש מתכונים קלאסיים ששום תחכום קולינארי לא יכול עליהם. כזה הוא המתכון של כדורי השוקולד מפתי-בר. כיף להכין אותם עם הילדים והם יכולים להיות קישוט מדהים על עוגת יום הולדת מצופה שוקולד!
 
החומרים:
500  גרם בסקוויט פתי בר
250 גרם חמאה (או מרגרינה)
150 גרם שוקולד מריר/חלב
4 כפות קקאו

כוס סוכר

עד כוס מים/חלב
 
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר חמאה (או מרגרינה), קקאו, שוקולד, סוכר וחצי כוס מים/חלב.
מבשלים על אש קטנה עד שכל המרכיבים הופכים לנוזל חלק.
מרסקים את הפתי בר. אפשר במעבד מזון בפולסים (כדי שלא נקבל אבקה אלא פירורים שיש בהם חתיכות “נגיסות”). אפשר לרסק כמו פעם בשקית ניילון עליה דופקים בפטיש שניצלים.
מעבירים את תערובת השוקולד שהצטננה מעט לקערה, מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים. אם התערובת יבשה/פירורית מידי להוסיף מעט מים.
יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בסוכריות או בקוקוס ומסדרים במנג’טים.
 
שומרים במקרר, בכלי אטום. 
(ורצוי לאטום גם את המקרר…)
 
* אם משתמשים בשוקולד מריר, מרגרינה ומים – מקבלים מתכון פרווה. החלבי טעים יותר – לטעמי.
* אפשר להעשיר את הטעם על ידי הוספת אגוזים טחונים, ואז אפשר להגדיל את כמות השוקולד ל-200 גרם.
 
ויש לנו גם מתכון לכדורי “שוקולד” טעימים, בריאים ומזינים. שווה לנסות.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד