אחת העבודות הכי טובות שהיו לי ever היא התקופה בה ניהלתי את “החד-מנתי” בגלידת שטראוס. הרבה חד מנתיים עברו דרכי (חלקם תרתי משמע): ארטיקים* – צריך לומר שלגונים… – טילונים, קסטות וגם קרמבו בחורף.
והנה אנחנו פותחים מפעל מתחרה עם 3 מתכונים קלילים, שאפשר להכין עם הילדים:
כל החומרים טבעיים,
שלא לומר טבעוניים,
המרקם קרמי ומענג. עליי.
נתחיל:
הכמויות מיועדות להכנת 6 ארטיקים בתבניות של 80 מ”ל (ניתן לרכוש כמעט בכל סופרמרקט, חנויות סטוק וחנויות לכלי בית)
1 – ארטיק על בסיס בננה
2 בננות בשלות (אלה רכות שכבר בא לכם לזרוק הן הכי טובות ומתוקות)
חצי כוס פרי יער קפוא (לפי רמת החמיצות המועדפת)
3/4 כוס חלב אורז
2-4 כפות סירופ מייפל (לפי רמת המתיקות הרצויה)
לעבודה:
1. טוחנים היטב בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין.
2. טועמים כדי לבחון את מידת המתיקות. התערובת צריכה להיות מעט מתוקה יותר מהרצוי – כי ההקפאה מורידה את רמת המתיקות.
3. מוזגים לתבניות הארטיק ומקפיאים.
– אפשר להחליף את פרי היער בשוקולד
2 – ארטיק על בסיס חלב קוקוס
כוס קוביות פרי בשל (למשל מלון, אפרסק, משמש, שזיף)
כוס חלב קוקוס
2-4 כפות סירופ מייפל
ההכנה דומה להכנת ארטיק בננה.
3 – ארטיק על בסיס שקדים
כ-100 גרם שוקולד מריר (בין 80-120, לפי רמת ה”שוקולדיות” הרצויה)
1/2 כוס שקדים
כוס מים
2-4 כפות סירופ מייפל
ההכנה דומה להכנת ארטיק בננה.
זו פעילות קלה שמעבירה עוד כמה דקות מהחופש. אחר כך מגיע תרגול חינוכי של דחיית סיפוקים – כי צריך לחכות כמה שעות שכל העסק יקפא.
שיהיה לכם קיץ קריר ומתוק
*המילה ארטיק השתרשה בשפה בזכות חברת גלידה ישראלית שפעלה בימי ראשית המדינה. החברה מזמן לא קיימת, אבל שמה, ארטיק, הפך לכינוי השגור לשלגון.
תכל’ס – שלגון – ל”ארטיק” חלבי וקרחון ל”ארטיק” קרח
כוס סוכר