הלביבות הללו קלות ומהירות להכנה. היתרון האדיר? אלו קטניות שלא מחייבות השרייה. הללויה.
מה צריך?
250 גרם עדשים כתומות
2 ביצים
בצל ירוק
קמח חומוס (אפשר גם פירורי לחם)
פפריקה, כמון, מלח
שמן קנולה לטיגון*
איך מכינים?
1. שוטפים את העדשים ומבשלים אותן במים עד שיתרככו, כ-10 דקות במים הרותחים.
מסננים את המים היטב. זה סופר חשוב.
מועכים את העדשים לפירה, מוסיפים 2 ביצים, 2 בצלים ירוקים קצוצים, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, מעט מלח ומערבבים.
אם הבלילה נוזלית מידי אפשר להוסיף קמח חומוס (1-2 כפות קמח)
מחממים שמן קנולה במחבת גדולה ויוצרים לביבות בעזרת כף.
מטגנים אותן משני הצדדים – עד להזהבה.
מתקבלות כ-25 לביבות.
נחמד להגיש אותן עם טחינה ביתית או יוגורט, ולצד סלט ירקות טרי.
הן טעימות גם כשהן פושרות ואפשר לשלוח אותן כחלק מארוחת עשר לבית ספר.