לביבות עדשים כתומות

הלביבות הללו קלות ומהירות להכנה. היתרון האדיר? אלו קטניות שלא מחייבות השרייה. הללויה.

מה צריך?

250 גרם עדשים כתומות

2 ביצים

בצל ירוק

קמח חומוס (אפשר גם פירורי לחם)

פפריקה, כמון, מלח

שמן קנולה לטיגון*

איך מכינים?
1. שוטפים את העדשים ומבשלים אותן במים עד שיתרככו, כ-10 דקות במים הרותחים.

מסננים את המים היטב. זה סופר חשוב.

מועכים את העדשים לפירה, מוסיפים 2 ביצים, 2 בצלים ירוקים קצוצים, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, מעט מלח ומערבבים.

אם הבלילה נוזלית מידי אפשר להוסיף קמח חומוס (1-2 כפות קמח)

מחממים שמן קנולה במחבת גדולה ויוצרים לביבות בעזרת כף.

מטגנים אותן משני הצדדים – עד להזהבה.

מתקבלות כ-25 לביבות.

נחמד להגיש אותן עם טחינה ביתית או יוגורט, ולצד סלט ירקות טרי.

הן טעימות גם כשהן פושרות ואפשר לשלוח אותן כחלק מארוחת עשר לבית ספר.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד