החומרים ל- 2 חלות:
1 ק”ג קמח לבן
2 ביצים
1 כף מלח
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/4 כוס דבש
2 כפות שמרים יבשים
כוס וחצי מים פושרים
לזיגוג (לא חובה)
4 כפות דבש מהולות ב – 2 כפות מים רותחים
בקערת של מיקסר מערבבים את החומרים היבשים לפי הסדר ובהדרגה: קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר. מוסיפים את הביצים, הדבש והשמן ולשים בוו הלישה.
מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק.
לשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך ודביק.
מכניסים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים אותו בתוך הקערה כדי שכולו יכוסה בשמן.
מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, או עד הכפלת הנפח.
משמנים תבנית קפיץ בקוטר 28 ס”מ ומניחים במרכזה קערית זכוכית/קרמיקה חסינת חום. משמנים גם את חלקה החיצוני של הקערית.
כשהבצק תפח, מחלקים אותו לכדורים בקוטר של כ-5 ס”מ.
מניחים את הכדורים בתבנית במרווחים של כ-2 ס”מ זה מזה.
מכסים את התבנית במגבת ומניחים שוב להתפחה למשך כ-40 דקות, ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
אופים את החלה למשך כ – 20 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
הזיגוג – מוסיף מעט מתיקות ובעיקר הופך את פני החלה למבהיקים ויפים.
מערבבים את הדבש עם המים הרותחים. כשמוציאים את החלה מהתנור, מברישים אותה כשהיא עדיין חמה.
חשוב: לחכות עד שהחלה תגיע לטמפרטורת החדר, לפני הפרדתה מהתבנית.
ניתן להקפיא!
ולהפשיר בעדינות בטמפרטורת החדר.
שנה טובה!