מרק השעועית הזה הוא בדיוק מה שאתם רוצים שיחכה לכם בסיר כשאתם חוזרים מהעבודה ביום קר וגשום.
טעים, חם, משביע – מה שקוראים אוכל “מנחם”. אבל… צריך להתכונן להכנתו מראש.
8-24 שעות לפני הבישול – משרים את השעועית במים: צריך לברור את השעועית, לשטוף אותה ולהשרות בקערה מלאה במי ברז. שימו הרבה מים, השעועית תופחת מאד (מכפילה את משקלה). רצוי להחליף את המים פעמיים שלוש במהלך ההשריה. בתום ההשריה לסנן את השעועית ולשטוף.
חומרים:
חצי קילו שעועית* יבשה שהושרתה במים
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
עלי סלרי שטופים
פלפל אדום טרי חתוך לקוביות או 2 כפות פלפל יבש מתוק גרוס
8 יח’ פלפל אנגלי שלם (המרק לא יהיה חריף)
שליש-חצי כוס שמן זית לטיגון הבצל
מלח
אופציה (רצויה מאד) – חצי כוס גריסי פנינה/עדשים כתומות מבוררים ושטופים, הם יסמיכו את המרק ויהפכו אותו לנזיד.
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות.
2. מניחים סיר לחץ (6 ליטרים) על להבת הגז הגדולה, מזהיבים את קוביות הבצל בשמן הזית
3. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי ומערבבים, לאחר כדקה מוסיפים את השעועית.
4. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה שני שליש מסך גובה הסיר
5. מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל האנגלי ועלי הסלרי (ואת העדשים או הגריסים) .
6. סוגרים ואוטמים את הסיר, כשמתחילים לצאת אדי הלחץ מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
7. לאחר 40 דקות מכבים את האש, מניחים לאדים לצאת. בשלב זה השעועית אמורה להיות רכה מספיק.
8. לסיום, מוסיפים מים לפי הצורך, מתבלים במלח, מביאים לרתיחה נוספת על אש בינונית ומכבים את האש.
אם השעועית לא התרככה דיה, מוסיפים מים בתאם לצורך וממשיכים לבשל בבישול רגיל ללא לחץ. את המלח מוסיפים רק לאחר ריכוך השעועית.
3 הערות קטנות וחשובות:
* הספונטניים שבינינו, יכולים להקפיא שעועית אחרי השרייתה, לשימוש כשיבוא החשק.
* לפי אותו מתכון אפשר לבשל שעועית לבנה, אדומה, שחורה, חומוס, ואפילו עדשים ירוקות
(לעדשים יספיקו 25 דקות בישול בלבד).
* אנחנו אוכלים מרק טבעוני, לגיוון והעשרת הטעם אפשר להוסיף למרק (לפני הבישול) קבנוס פרוס או קוביות בשר