נבטים, נבטוטים וזאטוטים

הם קטנים, חמודים, ירוקים וממש, ממש, בריאים.
אפשר לקנות אותם בסופרמרקט ולהכניס אותם לסלט ולתבשילים.
אפשר, וזה יותר כיף, להנביט אותם יחד עם הילדים. תוכלו לעקוב אחריהם צומחים, ואז גם יהיה סיכוי טוב יותר שהם (הזאטוטים) יסכימו לאכול אותם (הנבטוטים) בין קורנפלקס כריות אחד למשנהו.
  איך מנביטים קטניות?

1.      משרים את הקטניות במים ל 12 שעות.

2.      בתום ההשריה מסננים את הקטניות היטב, מעבירים אותן לכלי רחב ושטוח  ומפזרים אותן בתוכו בשכבה אחידה ודקה יחסית בת 2-4 ס”מ. אם הקטניות יהיו מסודרות בשכבה עבה מידי זה יקשה עליהם לנבוט ויצור הנבטה לא אחידה.

3.      מכסים את הכלי בשלוש שכבות של ניילון נצמד ודוקרים שניים שלושה חורים בתוכו כדי לאפשר אוורור.

4.      מניחים את הכלי בארון חשוך (לא במקרר) ל-24 שעות. אם רוצים אפשר לערבב את התכולה באמצע כדי להבטיח נביטה אחידה. אחרי 24 שעות הנביטה כבר תהיה בעיצומה. קטניות קשוחות כמו חומוס ושעועית יצריכו יותר מ-24 שעות כדי להתחיל בתהליך הנביטה.

5.      נבטוטים – השלב בו מתוך הקטניה מבצבץ לו גבעול לבנבן והקטניה צריכה להיות רכה למדי.כשהנבטוטים מוכנים מעבירים אותם לכלי עם מכסה ומכניסים למקרר. הקור יעצור את תהליך הנביטה וישמור על הנבטוטים מריקבון למספר ימים. אוכלים את הקטניה והנבט.

6.      נבטים – אנו יכולים לאפשר לגבעולים לצמוח ואז נקבל נבטים. לשם כך הם זקוקים לשמש ולאור, נניח את המגש על השיש במקום מואר ונשקה אותם מעט בכל יום. חשוב לא להציף במים כדי שלא יירקבו. כשהם צומחים, גוזרים את הגבעולים מהקטניות ואוכלים רק את הגבעולים.

למה כדאי לאכול נבטים ונבטוטים?

·        נבטים ונבטוטים הם זרעים או גרעינים שעוברים ממצב של תרדמת למצב של גדילה. כמות הויטמינים והאנזימים גדלה במאות אחוזים לעומת הכמות בזרע הלא מונבט.

·        אבות המזון  (חלבונים, פחמימות ושומנים) מגיעים למערכת העיכול במצב חצי מפורק וכך הגוף צריך להשקיע פחות אנרגיה לצורך עיכולם.

·        ההשריה במים בתחילת ההנבטה מסלקת מעכבי פעילות אנזימטית הנמצאים באופן רגיל בזרע כדי להגן עליו ולשמרו בתקופת התרדמת שלו. מעכבי האנזימים פועלים גם על עיכוב אנזימי העיכול בגוף האדם ולכן מומלץ מאוד להרחיקם מהמזון. (זו גם הסיבה למה כדאי מאוד להשרות דגנים מלאים במים מספר שעות לפני בישולם).

·      מנקודת מבט אנרגטית נבטים הם מזון שמכיל הרבה מאוד אנרגית חיים (צ’י),  בהיותם צמחים צעירים בראשית גדילתם. כמו כן הם מחזקים מאוד את האנרגיה של הכבד , מעודדים את התנועתיות בגוף וטובים לאכילה באביב ובקיץ.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד