החומרים:
2 כוסות קמח מלא
(רצוי קמח כוסמין שיוצר מאפה קליל יותר)
(רצוי קמח כוסמין שיוצר מאפה קליל יותר)
3 כפיות מחוקות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/8 כוס שמן חמניות בכבישה קרה
1/2 כוס דבש או סירופ מייפל או סילאן
1 ביצה טרופה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 1 כוסות פרי טרי חתוך לקוביות קטנות
(משמשים/ אפרסקים/ תפוחים/ אגסים)
(משמשים/ אפרסקים/ תפוחים/ אגסים)
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים מקומחים קלות
הפירות בהם השתמשתי לאפיית המאפינס המצולמים היו תפוח ואגס, המתקתי בסילאן.
אפיתי בתבניות שקעים מסיליקון, הבלילה הספיקה ל-16 יח’, בכל מאפין יש כ-50 מ”ל בלילה.
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, מלח וקינמון.
- טורפים את השמן, הסילאן והביצה, מוסיפים את מיץ התפוזים.
- מוסיפים לחומרים הרטובים את החומרים היבשים תוך כדי טריפה, בוחשים פנימה את הפירות והאגוזים.
- ממלאים את תבנית השקעים או תבניות הנייר בבלילה, עד ל-2/3 מגובה התבנית.
- אופים כ-16 דקות או עד שהמאפינס משחימים. נועצים קיסם ובודקים שהוא יוצא יבש.