יש מתכונים קלאסיים ששום תחכום קולינארי לא יכול עליהם. כזה הוא המתכון של כדורי השוקולד מפתי-בר. כיף להכין אותם עם הילדים והם יכולים להיות קישוט מדהים על עוגת יום הולדת מצופה שוקולד!
החומרים:
500 גרם בסקוויט פתי בר
250 גרם חמאה (או מרגרינה)
150 גרם שוקולד מריר/חלב
4 כפות קקאו
כוס סוכר
עד כוס מים/חלב
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר חמאה (או מרגרינה), קקאו, שוקולד, סוכר וחצי כוס מים/חלב.
מבשלים על אש קטנה עד שכל המרכיבים הופכים לנוזל חלק.
מרסקים את הפתי בר. אפשר במעבד מזון בפולסים (כדי שלא נקבל אבקה אלא פירורים שיש בהם חתיכות “נגיסות”). אפשר לרסק כמו פעם בשקית ניילון עליה דופקים בפטיש שניצלים.
מעבירים את תערובת השוקולד שהצטננה מעט לקערה, מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים. אם התערובת יבשה/פירורית מידי להוסיף מעט מים.
יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בסוכריות או בקוקוס ומסדרים במנג’טים.
שומרים במקרר, בכלי אטום.
(ורצוי לאטום גם את המקרר…)
* אם משתמשים בשוקולד מריר, מרגרינה ומים – מקבלים מתכון פרווה. החלבי טעים יותר – לטעמי.
* אפשר להעשיר את הטעם על ידי הוספת אגוזים טחונים, ואז אפשר להגדיל את כמות השוקולד ל-200 גרם.
ויש לנו גם מתכון לכדורי “שוקולד” טעימים, בריאים ומזינים. שווה לנסות.