אחד המתכונים האהובים עלי הוא המבורגר מעדשים מונבטות. ההנבטה של עדשים מוסיפה רכות נהדרת לקציצה והופכת את ההמבורגר לטעים מאוד וליותר קל לעיכול.
זה לא המתכון לספונטניים – הנבטת העדשים אורכת 24-48 שעות!
החומרים:
כוס וחצי עדשים ירוקות-חומות
3 כפות קוואקר (אפשר להחליף בקינואה מבושלת או באורז מבושל)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר להחליף בכוסברה או גם וגם)
1 בצל אדום חתוך גס
3 שיני שום קלופות
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1. מנביטים את העדשים לפי ההוראות. בסוף ההנבטה יתקבלו כ 4 כוסות של נבטוטי עדשים.
2. מכניסים למעבד מזון את נבטוטי העדשים וטוחנים עד שהנפח יורד.
3. מוסיפים למעבד המזון את שאר החומרים וטוחנים עד לקבלת עיסה רכה ואחידה. טועמים את העיסה ומתקנים את התיבול אם יש צורך. הטעמים צריכים להיות חזקים ומודגשים כי הם מאבדים קצת כוח בטיגון.
4. במחבת כבדה מחממים מעט שמן זית. מייצרים קציצות המבורגר בקוטר של 7-8 ס”מ ובעובי של בערך 1 ס”מ. אפשר להיעזר ברינג ייעודי וגם ביידים זה יוצא מצוין.
5. מטגנים את ההמבורגרים על להבה בינונית משני הצדדים עד שהם שחומים ויציבים.
הצעת הגשה:
לחמנייה רכה מרוחה בטחינה (משומשום מלא כמובן), מעליה 2 עלי חסה צעירים, המבורגר עדשים מונבטות, ועליו קצת חרדל ופרוסת עגבנייה.
אפשר להוסיף רוקט, מלפפונים חמוצים, כרוב כבוש וכל מה שאתם אוהבים. מושלם לארוחת צהריים קלה או לפיקניק אביבי בטבע.