אתי, אשתו של חבר של אחי, שומרת כשרות ויש לה ארסנל קינוחי פרווה שלא יבייש את מלון קינג דיוויד.
בחוצפתי שדרגתי את המלבי הנפלא שלה והוספתי לו קונפיטורת תות ביתי ויצא לי קינוח מעלף לליל הסדר.
החומרים:
מיכל 250 מ”ל קצפת צמחית (250 מ”ל)
כוס מים
6.5 כפות קורנפלור
2 פחיות קרם קוקוס (800 גרם)
1/4 כוס סוכר
שתי כפות מי ורדים
התוספות הקלאסיות – שברי בוטנים, קוקוס
אופן ההכנה:
1 – לטרוף בסיר את השמנת, המים והקורנפלור עד שמגיעים לתערובת חלקה ואחידה.
2 – לחמם על אש בינונית ותוך כדי ערבוב להוסיף את קרם הקוקוס, הסוכר, ומי הוורדים. ממשיכים לערבב כדי שלא ייווצרו גושים עד שמסמיך (בערך 8 דקות).
3 – למזוג מיד לכלי הגשה אישיים ולקרר במקרר עד להתמצקות – 4 שעות בערך.
הכנתי אותו בפעם הראשונה לקראת ליל הסדר ובמקום התוספות הקלאסיות פינקתי בריבת תות תוצרת בית, בכוונה דאגתי שתהיה מעט נוזלית.
אפשר לחמם כל קונפיטורה טוב העם מעט מים ולהוסיף.