גרנולה ביתית

אני* מאוד אוהבת את המתכון הזה לגרנולה, כי הוא לא מכיל שמן ויש בו כמות קטנה מאוד של “משהו מתוק” והיא באיכות טובה.

לפעמים אנחנו אוכלים אותה לארוחת בוקר, לפעמים כשאנחנו מחפשים נשנוש אחר צהריים ולפעמים אפילו לארוחת ערב.

אנחנו שומרים אותה בצנצנת זכוכית שקופה ונגישה על שיש המטבח, וכשהיא נגמרת, אנחנו מכינים עוד גרנולה – ביחד!

החומרים:

3 כוסות קוואקר

1/2 כוס שומשום מלא

1/2 כוס גרעיני חמניות

1/3-1/4 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס שקדים או אגוזי מלך חתוכים לחתיכות גסות

1/2 כוס אגוזי לוז חצויים

4 כפות דבש (או 2 כפות דבש ו2 כפות סילאן/ מייפל לטבעונים)

1/2 כוס מים פושרים

1/2 כפית קינמון (לא הכרחי)

1/2 כוס חמוציות ממותקות ברכז תפוחים, מיובשות

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
  2. שוטפים במסננת את השומשום המלא וקולים עד לייבוש במחבת קטנה.
  3. מערבבים בקערה שיבולת שועל, שומשום, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שקדים ואגוזי לוז ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה. אופים 15 דקות ומערבבים מדי פעם את התערובת.
  4. מערבבים בקערה קטנה דבש, קינמון ומים פושרים. יוצקים על התערובת שבתבנית. מערבבים בכף עץ לתערובת אחידה. מחזירים לתנור וקולים עוד 15-20 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות והיא יבשה. מערבבים מדי פעם בזמן האפייה.
  5. מוציאים מהתנור את התבנית, מוסיפים את החמוציות ומערבבים, אחרי התקררות והגעה לטמפרטורת החדר – שומרים בצנצנת עם סגירה הרמטית.
  • המתכון הוא של אורטל בובר – נטורופתית והרבליסטית קלינית, אמא למעיין בן ה-4.5.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד