אני מאוד אוהבת את המתכון הזה לגרנולה, כי הוא לא מכיל שמן ויש בו כמות קטנה מאוד של “מתוק” באיכות טובה.
המצרכים:
3 כוסות קוואקר
1/2 כוס שומשום מלא
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/3-1/4 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שקדים או אגוזי מלך חתוכים לחתיכות גסות
1/2 כוס אגוזי לוז חצויים
4 כפות דבש (או 2 כפות דבש ו2 כפות סילאן/ מייפל לטבעונים)
1/2 כוס מים פושרים
1/2 כפית קינמון (לא הכרחי)
1/2 כוס חמוציות מיובשות
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות), מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
- שוטפים במסננת את השומשום המלא וקולים עד לייבוש במחבת קטנה.
- מערבבים בקערה שיבולת שועל, שומשום, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שקדים ואגוזי לוז ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה. אופים 15 דקות ומערבבים מדי פעם את התערובת.
- מערבבים בקערה קטנה דבש, קינמון ומים פושרים. יוצקים על התערובת שבתבנית. מערבבים בכף עץ לתערובת אחידה. מחזירים לתנור וקולים עוד 15-20 דקות, עד שהתערובת משחימה קלות והיא יבשה. מערבבים מדי פעם בזמן האפייה.
- מוציאים מהתנור את התבנית, מוסיפים את החמוציות ומערבבים, אחרי התקררות והגעה לטמפרטורת החדר – שומרים בצנצנת עם סגירה הרמטית.