בונים פירמידות

אם הבנתי נכון את הסיפור של יציאת מצריים, עמד בבסיסו הרעיון של יציאה מעבדות לחירות.
מלהיות בנאים של פירמידות, היינו אמורים לעבור לחיות על חשבונו של אלוהים ולאכול מעדנים שמימיים.
אז מה השתבש לנו בדרך?
איך זה שאנחנו מוצאים את עצמנו מצחצחים את הבית לקראת פסח – למרות שאנחנו לא דתיים,
ומבשלים המון אוכל – למרות שאנחנו מוזמנים לגיסתנו?
אם אנחנו כורעים תחת הנטל – איך יהיה לנו זמן לבנות פירמידות?
אלו שיש להם 3 שבועות חופשה ורק 3 דפי עבודה לחופש שהם יכולים לסיים ב-3 דקות – יבנו אותן!!!

קצת הסטוריה הנדסית:
(או הנדסה הסטורית)

פירמידות היו צורת מבנה נפוצה בעולם העתיק, שסבל ממחסור בטכנולוגיות ובחומרים מתקדמים. הבסיס הרחב היה חזק מספיק כדי לשאת את משקל האבנים שמעליו, וכך יכלו הקדמונים לבנות מבנים גבוהים יחסית. צורת הפירמידה נחשבת לחזקה במיוחד עד היום, לראיה – הפירמידה הגדולה של גיזה היא הפלא העתיק ביותר מבין שבעת פלאי תבל, והיחידה ששרדה!

הנה כמה רעיונות לבניית פירמידות מחומרים שונים ומשונים…
בסיס הפירמידה יכול להיות בצורות שונות, הנפוצות ביותר הן ריבוע או משולש שווה צלעות.

פירמידה מלגו. החיסרון היחידי הוא שרק העבדים המודרניים, עבדי ההיי-טק יכולים להרשות לעצמם רכישת מספיק לבנים מלגו בשביל לבנות פירמידה שווה… כשתסיימו, נסו לפרק את הפירמידה שבניתם על ידי לחיצות עליה. קשה מאד, היא אכן חזקה. 

2. פירמידה מקוביות עץ, כל סוג של קוביות יתאים, נסו לבנות כל מיני סוגים של פירמידות: עם בסיס משולש, בסיס ריבועי ואפילו פירמידה הפוכה.

3. פירמידות מקוביות עץ משתלבות, המבנה המיוחד של הקוביות מאפשר בנית פירמידות חזקות ואפילו פירמידות הפוכות. בתהליך של בנית פירמידה הפוכה אפשר ללמוד הרבה על נושא שיווי משקל.

4. פירמידות מ… בייגלה ומרשמלו. זו שיטה מצוינת להיפטר מהבייגלה שהוא חמץ (זה בתנאי שהיה בייגלה בבית ולא רצתם למכולת לקנות – כמונו). את המרשמלו גוזרים לשניים, פנים המרשמלו דביק וכך כשנועצים בו בייגל’ה העסק נשאר יציב (יחסית). אנחנו שטפנו ידיים ובנינו את הפירמידה על שולחן המטבח הנקי, כך יכולנו לאכול את הבייגלה שנשברו (והם נשברים) ואת הפירמידה כולה בסוף. בחול המועד – אפשר להחליף את הבייגל’ה בקיסמי עץ או שיפודי עץ – אבל אז לא לאכול אותם בבקשה.

נסו לחשוב על עוד חומרים ומשחקים מהם ניתן לבנות פירמידות – נייר וקרטון, קוביות “סברס”, חלקי “מכנו” או “טכנו”, גזירה והדבקה של משולשים מקרטון ואפילו בוץ או חול ים רטוב.

אפשר לפתח שיחה על מושג הפירמידה. הכירו לילדים, בהתאם לגיל, “פירמידות” ידועות כמו פירמידת המזון, פירמידת הניהול ופירמידת הצרכים של מסלאו.

כך למשל – את האורז שהכנתי לארוחת הצהריים – הגשנו בצורת פירמידה:
גם לקינוח אפשר להכין פירמידה, פירמידת כדורי “שוקולד” טבעוניים ובריאים תעשה את העבודה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד