פונדו סופגניות

הרעיון של פונדו סופגניות ריגש אותי מאד: גם להיות מקורית וגם לזלול את התוצאה. מושלם.

בהמשך גיליתי, לצערי, שאני לא הגאונית היחידה, ושעוד אנשים (קארין גורן, למשל) חשבו על רעיון דומה. אחרי ההלם הראשוני, התנחמתי בעובדה שאם קארין ואני באותו ראש, עוד נכון לי עתיד מתוק.
 
אז בואו נכין פונדו סופגניות!
 
הסופגניות הן “סופגניות לבן קטנות” (לפי מתכון מצוין של דנית קימל ז”ל מ”לאשה”). 
החומרים לכ-25 סופגניות:
1/2 2 כוסות (350 גר’) קמח תופח
2 גביעי לבן (400 מ”ל)
2 כפות סוכר לבן (40 גר’)
2 שקיקים סוכר וניל (20 גרם)
2 ביצים (100 גרם)
בקבוק שמן קנולה לטיגון (ולא לחסוך, לזרוק את השמן אחרי הטיגון. פעם בשנה מותר לבזבז)
 
למטבל ה”פונדו”:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
250 גרם שקולד מריר
 
ולהשלמת הטקס דאגו לתוספות שוות:
סוכריות מזרה, קוקוס, שברי אגוזים
 
אופן הכנה:
ראשית מכינים את הגנאש (=הרוטב):
מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן (לא להרתיח אותה), שוברים את השוקולד ומתיכים אותו בשמנת. מקפידים שהגנאש לא ירתח.
ועכשיו לסופגניות:
טורפים בקערה את הקמח, הלבן, הסוכר, סוכר הווניל והביצים לעיסה חלקה (רצוי בעזרת מטרפה ידנית).
מחממים את השמן לטיגון עמוק, על להבה בינונית, עד שהוא יבעבע. (השתמשתי בסיר קטן, כדי להשיג עומק בכמות קטנה (יחסית, כן?) של שמן. ממלאים כף בעיסה, ובאצבע מחליקים אותה לתוך השמן. מקפידים לא לטגן יותר מ 3-4 סופגניות בכל שלב כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. מטגנים כ 3 דקות מכל צד (הסופגניות תתהפכנה מעצמן) עד להזהבה. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
ועכשיו לחלק המשפחתי, מכינים קערת סופגניות, לידה קערת רוטב, וקעריות מזרה וחוגגים.
 
טיפ: אם יישארו לכם מטבלי שוקולד, אתם יכולים לאלתר מהם טראפלס. איך? פשוט מקררים את המטבל עד שהוא מתקשה חלקית ומקבל מרקם משחתי. יוצרים כדורים בכפית, מגלגלים בקקאו ו…זהו.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד