
בלביבות כאלה ממש כאלה אמא שלי היתה מפנקת אותנו בחנוכה, וכולנו יודעים שלנוסטלגיה טעם נפלא שאין לו תחליף.
המתכון קל מאד:
– 5 תפוחי אדמה בינוניים
– 2 ביצים
– חצי כוס קמח כוסמין (שדרוג שלי, אמא שלי השתמשה בקמח לבן)
– מלח ופלפל שחור
ההכנה:
– מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בפומפייה של פעם.
– סוחטים את תפוחי האדמה ממים (חשוב), מערבבים עם שאר החומרים.
– מטגנים בשמן זית על אש בינונית כדי שפנים הלביבה יתרכך גם הוא.
– מניחים על רשת או נייר סופג כדי להיפטר משאריות השמן
– מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בפומפייה של פעם.
– סוחטים את תפוחי האדמה ממים (חשוב), מערבבים עם שאר החומרים.
– מטגנים בשמן זית על אש בינונית כדי שפנים הלביבה יתרכך גם הוא.
– מניחים על רשת או נייר סופג כדי להיפטר משאריות השמן
קיבלנו 15 לביבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה קרירה. הללו-יה.