לביבות תפוחי אדמה לחנוכה

בשנים האחרונות התמחינו בהכנת לביבות בשלל צבעים, רובן יצאו שוות, אבל שוות העל הן לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות. אין להן מתחרות.
בלביבות כאלה ממש כאלה אמא שלי היתה מפנקת אותנו בחנוכה, וכולנו יודעים שלנוסטלגיה טעם נפלא שאין לו תחליף.
המתכון קל מאד:
– 5 תפוחי אדמה בינוניים 
– 2 ביצים
– חצי כוס קמח כוסמין (שדרוג שלי, אמא שלי השתמשה בקמח לבן)
– מלח ופלפל שחור
 
ההכנה:
– מקלפים את תפוחי האדמה ומרסקים אותם בפומפייה של פעם.
– סוחטים את תפוחי האדמה ממים (חשוב), מערבבים עם שאר החומרים.
– מטגנים בשמן זית על אש בינונית כדי שפנים הלביבה יתרכך גם הוא.
– מניחים על רשת או נייר סופג כדי להיפטר משאריות השמן
 
קיבלנו 15 לביבות. מומלץ לאכול מיד עם שמנת חמוצה קרירה. הללו-יה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד