המתכון ה-אול-טי-מ-טי-בי!
אני אתחיל מהפאנץ’ – כשמסיימים להכין את הרוטב, טוחנים אותו היטב.
אני רוצה לראות את הבלש המוכשר בן ה-4 שיאמר לך שיש בצל ברוטב.
החומרים:
500 גרם פסטה (אנחנו אוהבים את הפסטה של Barilla)
שני בצלים בינוניים
3/4 קילו עגבניות אדומות בשלות (או שימורי עגבניות מרוסקות, עדיף 2 קופסאות של MUTTI, כמות הנתרן בהן קטנה פי כמה)
כפית ממרח עגבניות מיובשות (לא חובה)
כפית פלפל גרוס מתוק
כפית מלח (ותתטעמו)
כמה עלי בזיליקום (ואם אין לי – אני משתמשת ב-2 קוביות ממגשית בזיליקום קפוא)
חצי כוס יין (לא חובה)
מים – לפי הצורך
כ-60 מ”ל שמן זית
אופן ההכנה:
– מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות (לחילופין רוחצים את קופסת השימורים ופותחים אותה)
– חותכים את הבצלים לקוביות ומטגנים בשמן הזית במחבת גדולה, על אש גדולה. מערבבים מידי פעם.
– כשהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניות והתיבול, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה נוספת.
– טוחנים את הרוטב היטב, מיקסר מוט יעשה היטב את המלאכה, אני לא חוסכת בכלים, ומעבירה למיכל גבוה כדי לחסוך השפרצות לכל עבר.
– אפשר להוסיף לרוטב שמנת לבישול (10% מספיקה בהחלט) ואז לא צריך 3 קופסאות שימורים
– מרתיחים 5 ליטרים מים בסיר גדול, ממליחים מעט ומבשלים את הפסטה עד שהיא מתרככת.
– מסננים את המים (לא צריך לשטוף את הפסטה) ומוסיפים את הרוטב מיד.
טיפים:
– אני תמיד רוחצת היטב את קופסת השימורים, לכו תדעו היכן היא בילתה קודם.
– את הרוטב ניתן להקפיא, עדיף לפני הוספת השמנת.
– מומלץ לפזר פרמזן או פקורינו (חביבת הבית) מגורדת מעל המנה עם הגשתה.
– אפשר להשיג היום בחנויות לכלי בית קולפן עגבניות, הקילוף בו קל כמו קילוף תפוח.