מתאים מאד לארוחת בוקר של שבועות, עם סלט ירקות טרי ליד.
קופסת עלים למלוואח – מ-6 עלים, נקבל 48 קרואסונים.
גליל גבינת פרומעז
זיתים ירוקים מגולענים
הכי נוח לעבוד עם העלים כשהם “חצי קפואים”.
להניח את העלים על משטח עבודה, להמתין 5 דקות, בינתיים לחתוך את גליל הגבינה לקוביות קטנות ולחצות את הזיתים.
לחתוך כל עלה מלוואח ל-8 “משולשים” (ראו תמונה), להניח קוביית גבינה וחצי זית ולגלגל כמו קרואסון, מהבסיס לקודקוד.
לסדר על תבנית מצופה נייר אפייה. המאפים תופחים מעט.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס, 25-30 דקות. (עד שהמאפים משחימים)
זהירות:
הגבינה בתוך הקרואסון לוהטת, להמתין מספר דקות לפני שאוכלים. בחרתי בגבינה הזו כי היא נפלאה כשהיא חמה.