פשטידת תירס לארוחת ערב

החומרים:
שקית גרגרי תירס קפוא (800 גר’) מופשר
5 ביצים
500 גר’ גבינות (לבנה, קוטג’, צהובה, קשקבל – מגורדות וכו’) אפשר שאריות.
 
לרוטב הבשמל:
(או לגרסא קלה – 250 מל שמנת לבישול 15% ו-3 כפות קמח)
50 גר’ חמאה
3 כפות קמח
כוס חלב
מלח
 
6-8 פרוסות גבינה עמק
מעט פירורי לחם
מעט חמאה לשימון התבנית
 
לעבודה:
מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש קטנה, נזהרים שלא תשחים, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת מעין משחה, מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. לא נוטשים את הסיר לרגע. מניחים לרוטב להתקרר מעט.
תהליך הכנת הבשמל אורך דקות ספורות ודורש מעט מיומנות, אבל זו השקעה טובה, בשמל הוא רוטב בסיסי וטעים למגוון פשטידות ופסטות.
 
מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס
בקערה גדולה מערבבים את התירס, הגבינות, הביצים וכ-2/3 מהבשמל (או 2/3 מהשמנת ואת כל הקמח).
משמנים תבנית פיירקס גדולה בחמאה, מפזרים מעט פירורי לחם (כ-3 כפות),
מעבירים את התערובת לתבנית, מעליה מורחים את יתרת הבשמל. (או השמנת)
זורים שוב מעט פירורי לחם ומסדרים פרוסות גבינה צהובה.
אופים 30-40 דק’ (עד שהציפוי מזהיב והתוך מתמצק) .
 
הפשטידה ניתנת להקפאה.
 
ניתן להכין באופן דומה פשטידת תרד ממש, ממש טעימה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד