לא נולדתי בשלנית גדולה.
בשנות ה-20 שלי איתגרתי את משפחתי באכילת מרק תפוחי אדמה בשמנת וברוב בנוסח סיני – אלה גדעו את קריירת הבישול שלי בעודה באיבה.
רק אחרי שנולדו לי ילדים אזרתי אומץ וחזרתי, זהירה, למטבח.
בחרתי מתכונים בקפידה ונצמדתי אליהם.
פשטידת הבצל הזו היא המתכון הראשון שרקחתי בעצמי.
בצק:
100 גרם חמאה
כוס קמח (אפשר כוסמין)
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
מילוי:
6 בצלים גדולים קצוצים
50 גרם לטיגון
מיכל של 250 מ”ל שמנת לבישול 15%
250 גרם גבינות פיקנטיות מגוררות (פקורינו, קשקבל)
3 ביצים
מלח, אגוז מוסקט
לעבודה:
קוצצים את הבצל לרצועות דקיקות ומטגנים בחמאה עד להזהבה
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות צלזיוס
מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון, מתקבל כדור (אם הבצק פירורי מוסיפים כף-שתיים של מים קרים).
משטחים את הבצק בעזרת הידיים בתבנית פאי/קפיצית.
מוסיפים לבצל את הביצים, הגבינות והשמנת המתוקה, מתבלים במלח ובאגוז מוסקט מגורר
ומערבבים.
יוצקים את הבלילה לתבנית.
אופים עד שהמלית מזהיבה וקיסם יוצא יבש.