ובעברית צחה – ירקות קלויים
אני בחרתי בטטה, חציל ופלפל אדום – בגלל שילוב הצבעים.
הפשטידת הזו היא אחותה הצעירה של פשטידת הבצל שלי, ומשפחתנו נחצתה לשני מחנות: אלו שמעדיפים את פשטידת הבצל ואלו ש… מעדיפים את זו. אני שייכת למחנה הירקות הקלויים.
אפיתי אותה בתבנית פיירקס 37 ס”מ*27 ס”מ ולכן הגדלתי את כמות הבצק.
אפשר לקלות את הירקות מראש ואפילו להכין את כל הפשטידה מבעוד מועד (יום לפני) ולאפות לפני ההגשה.
המתכון:
הבצק:
150 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/3 כפית סוכר
1/3 כפית מלח
כוס וחצי קמח תופח
שליש כוס מים קרים – לפי הצורך
מערבבים במעבד מזון את החמאה, הסוכר והמלח, עד לקבלת מחית, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים עד שליש כוס מים קרים וממשיכים לערבב עד שנוצר כדור בצק. משטחים אותו בידיים, בתבנית הפיירקס.
מכניסים למקרר שיישמר קר.
המלית:
1-2 חצילים
3-4 בטטות
פלפל אדום
אפשר לשחק בכמויות – סה”כ צריכים להיות לכם בערך קילו וחצי ירקות לפני הקילוף.
רוחצים וחותכים את הירקות לקוביות
מקלפים את הבטטה, החציל נשאר בקליפתו. לא הכרחי לקלף את הפלפל (זה מיידע, והקליפה ממש לא מורגשת בפשטידה).
מזליפים עליהם שמן זית, מפזרים מעט מלח וקולים בתנור עד שהם מתחילים להשחים (כחצי שעה).
מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים:
שמנת לבישול 15%,
3 ביצים שלמות,
כ-200 גר’ גבינות קשות מגורדות רצוי פיקנטיות (פרמזן, קשקבל, פקורינו, מנצ’גו ואפשר גם עמק),
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם,
מערבבים ושופכים על הבצק.
אופים, בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס, 35-45 דקות – עד שהפשטידה מזהיבה ומתגבשת (להכניס קיסם).
אפשר להקפיא את הפשטידה.
בתיאבון!