זו עוגה של בית. לקחת ריבוע או שניים ליד הקפה או התה של אחר צהריים.
אפשר אפילו לחמם אותה טיפה לפני האכילה. גן עדן זה כאן.
חומרי הבצק:
2 ו-1/2 כוסות קמח
1/2 סוכר לבן
ביצה + שני חלמונים
2 כפות ברנדי
כפית תמצית וניל
כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
150 גרם חמאה
תבנית אפיה 20 ס”מ * 33 ס”מ
המילוי:
צנצנת ריבה
100 גרם אגוזים קצוצים (לא חובה)
פירורי הבצק:
2 כפות קמח
1/4 כוס סוכר
להכניס את כל חומרי הבצק למעבד מזון ולערבב בלהב המתכת. לשטח 2/3 מהבצק על תחתית התבנית, למרוח ריבה בנדיבות (כמו בסנדביץ’). לפזר את האגוזים ואת פירורי הבצק מעל.
להוסיף ל-1/3 הבצק שנותר את הקמח והסוכר ולהמשיך לערבב במעבד המזון, מתקבל בצק קשה. ליצור כדור ולגרד אותו בפומפיה מעל העוגה (אם הוא לא קשה מספיק אפשר לקרר אותו במקפיא)
לאפות כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות צלזיוס.
לחתוך מיד לריבועים. לאחסן בקופסא אטומה מחוץ למקרר.
ניתנת להקפאה.