מאפה מהיר

מאפה גבינה ופסטו/חצילים

מאפים 007.jpgיופי של מאפה שאפשר להכין “ברגע האחרון”.
מכינים אותו ממצרכים שאני משתדלת שתמיד יהיו לי בבית:
1/2 חבילה של בצק פריך למאפים מלוחים “מעדנות” (אפשר גם להכין בצק בבית ולהקפיא לעיתות מצוקה)
חבילת גבינה טוב טעם (אפשר גם גבינה לבנה 5%, 9%, 3%)
ביצה
2-3 כפות פסטו (לפי טעמכם
מלח לפי הטעם
מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן, אבל…
אם נזכרתם ברגע האחרון – מפשירים אותו בחוץ ולאט לאט פותחים את הגליל, כדי שהחלק הפנימי ימהר להפשיר אף הוא!
מכינים מלית:
מערבבים ביצה טרופה (משאירים מעט ממנה למריחה על המאפים), עם הגבינה, הפסטו והמלח.
מחלקים את הגליל ל-3 או 4 מלבנים – לפי גודל התבנית שלכם.
מרדדים מעט כל מלבן. מחלקים את המלית בין המלבנים, מגלגלים, מניחים על תבנית שכוסתה בנייר אפיה.
מורחים מעט ביצה, מפזרים שומשום (לא חובה)
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות צלזיוס, אופים כחצי שעה, עד שהמאפים משחימים.
מצרפים סלט ואוכלים מהר לפני שמתקרר.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד