אמא שלי היתה קמה בבוקר,
מחליטה שצריך לצבוע את המטבח,
הולכת לקנות פחית צבע (מברשות כבר היו לה, כפי שתוכלו לתאר לעצמכם)
וצובעת.
למחרת, היא היתה נוסעת לנחלת בנימין וקונה בד כדי לתפור וילונות מטבח תואמים.
זה לא עבר בתורשה, אני חיה מצוין עם העיצוב הקיים עד שהוא מתבלה ומכריח אותי לתפקד.
השיטה שלי, לצערי, לא עובדת בחדרי ילדים ונוער, במיוחד לא באלו של בנות. את קצת מאבדת ריכוז וכבר הקיר הורוד-מנצנץ נצבע בשחור ועוטר בכתובות גרפיטי מדכאות.
אז לפני שאת מאבדת שליטה,הציעי לילדונת/מתבגרת לעצב יחד את חדרה מחדש. יחד איתך!!
התכנון, הקניות והעבודה על החדר הם הזדמנות נפלאה לבילוי משותף של אמא ובת.
(בתמונה: מדבקת קיר מהאתר www.look.co.il)
אז איך זה עובד?
לפני שמתחילים כדאי לעשות תיאום ציפיות.
1 להגדיר תקציב לפרויקט – טוב יהיה אם הילדה תיקח בו חלק. היא יכולה להשתמש בכסף שחסכה או לעבוד בחופשה ולממן חלק מהעלויות, אתם תוכלו להשלים לה לפי כל מפתח שתבחרו: שקל מול שקל, מימון פריטים מסוימים וכו’. למימון עצמי יש ערך חינוכי לא קטן, והוא לרב מבטיח תחושת סיפוק גדולה וגם התנהלות אחראית יותר עם הכסף.
2 להחליט מראש מה נרצה ונוכל לשנות, האם יש רהיטים שיוחלפו או ישופצו, האם יש חפצים שצריך להוציא מהחדר? ו”בונוס אמהות” מיוחד – האם יש איי בלאגן שיש לטפל בהם?
3 האם יש שינויים שאתם ההורים אינכם מאשרים, למשל, זריקת המיטה ושינה על מזרן. בהקשר זה חשוב לומר שהפרויקט הוא הזדמנות אמיתית לדיאלוג עם המתבגרת הביתית, חשוב לזכור שזהו החדר שלה, הפינה הפרטית שלה, וכדאי לתת לה מקסימום דרגות חופש בעיצוב ובבחירת הפריטים. כלומר: לחשוב טוב, טוב, כמה הכרחי כל “לא” של ההורים – לפני שהוא נאמר…
אנחנו החלטנו לא לגעת ברהיטים המרכזיים בחדר: מיטה, ארון ושולחן כתיבה והתמקדנו ברעיונות שהם ישימים במסגרת תקציב של 1,000 ₪ – 100 ₪.
נילי ססלר שעוסקת בהום סטיילינג הציעה לנו שפע רעיונות לעיצוב החדר שנותנים המון מקום לביטוי אישי (של הבת) וליצירתיות (של שתיכן). מתחילים:
הקונספט
מילה לועזית גדולה שסך הכל אומרת שכדאי שנסתכל על כל החדר ונחליט על כיוון עיצוב כללי, חדר מודרני? רומנטי? זרוק? ואילו צבעים ישלטו בו? כדאי שנחשוב על צבע מוביל ועל עוד 2-3 צבעים שילוו אותו. אחרי שהחלטנו כל אחת מהבחירות שנעשה צריכה להיבדק מול ה… קונספט. כך נבטיח שנקבל חדר הרמוני ונעים לעין.
(התמונה: אתר חברת טמבור)
הקירות
אפשר להפוך את הקיר לאלמנט מעניין ומרכזי בעיצוב החדר באמצעים פשוטים וזולים:
קיר גרפיטי – לתחום קטע קיר במסגרת (אמיתית או צבועה) ולאפשר בו כתיבה חופשית של גרפיטי. את הכיתוב מומלץ לעשות בעיפרון רגיל (למראה אמנותי) ואפילו בעפרונות צבעוניים, ולמה בעפרונות? כי קל למחוק את הכיתוב, ציור בטושים תתקשו להסתיר אפילו בכמה שכבות צבע (מניסיון!!).
קיר גרפיטי יכול גם ליצור “עניין” בחדר, אפשר גם לתת לחברים לכתוב עליו וליצור קיר פייסבוק שהוא ממש לא וירטואלי. אפשר ליצור גרפיטי גם בעזרת ספריי צבע בתוך קטע קיר שתתחמו מראש. אפשר לתחום במסגרת שתקיף מלבן לבן בקיר שצבוע בצבע שונה, או, לתחום פס רוחבי לבן בין שני צבעים).
תליית פיות/בובות על הקיר
שוב, לתחום קטע קיר במסגרת (אמיתית או צבועה) ולתלות פיות. התלייה הייחודית הופכת אותן לאלמנט עיצובי מרכזי בחדר. בשיטה זו אפשר לתלות גם אלמנטים אחרים.
(בתמונה: קיר בחדר שעיצבה נילי ססלר)
מדבקות לקיר – אפשר לקנות מדבקות מוכנות בחנויות עשה זאת בעצמך וגם בחנויות צעצועים , ציוד משרדי ומתנות. העלות? כמה עשרות שקלים, היא תלויה בגודל המדבקה. אפשר גם לעצב מדבקה אישית ולתת לבית דפוס להדפסה. תוכלו לבחור קטע משיר או משפט פילוסופי.
אפשר ליצור גרפיטי עם ספריי צבע בקטע שתתחמו מראש. למשל פס רוחבי לבן בין שני צבעים.
קרניז עץ
חלק או מעוטר, אותו תצבעו לפי טעמכן, אחר כך אפשר לתלות עליו תמונות קטנות, כובעים, תכשיטים, שרשראות, צעיפים. אפשר לשחק בצבעים, לתלות כל מיני פריטים בצבע מסוים שמתאים לחדר או לעונה. התלייה פשוטה ומאפשרת שינויים תכופים בעיצוב החדר.
לקנות מדפים פשוטים, עליהם אפשר להניח, אוסף בקבוקוני לאקים (בתמונה – האוסף של מיכל, לא להילחץ! מניקור – זה המקצוע שלה), צנצנות שקופות שימולאו בחרוזים, עלי שלכת, אבנים, אוספים של בובות או פיות יפות.
תמונות תלת מימדיות
הבסיס יהיה קנבס צבוע או ריבוע שעם עבה, אליו אפשר לחבר חפצים מעולמכן: כובעים, אביזרי אפנה, כפכפי קיץ או נעלי בלט.
מוביילים – אפשר לתלות מובייל יפה בכניסה לחדר או מעל המיטה. אפשר להכין מוביילים בעבודה עצמית בהשקעה פעוטה. מוביילים של סירות נייר, מוביילים משילובי חרוזים/סרטים.
(בתמונה: חדר של תינוק שעיצבה נילי ססלר, על הקיר שני קנבסים שנצבעו בצבעי אקריל, אליהם הוצמדו כפפות בצורת ידיו של מיקי מאוס, שהוא אלמנט מוביל בעיצוב החדר)
שולחן הכתיבה
בקלות אפשר להפוך אותו לאלמנט מרכזי בחדר. מזמינים משטח זכוכית מחוסמת בגודל המדויק של השולחן. (עובי 3 מ”מ, וגימור מעוגל – שלא יהיה חד). מניחים אותו על שולחן הכתיבה. מתחת לזכוכית אפשר לשים גלויות, תמונות ממגזינים, עלים ופרחים מיובשים – אפשר להחליף את הפריטים בכל עונה או סתם כשמתחשק שינוי.
בדים
המשחק בטכסטיל – שטיחים, וילונות, כיסוי המיטה, כריות ופופים – יכול להעניק מראה חדש לחדר בקלות ובעלויות לא גבוהות. השטיחים, הוילונות וכיסויי המיטה יכולים להיות פשוטים, את הגיוון יספקו פריטים קטנים שכמות החומר שבהם קטנה – כמו כריות, סרטים, שטיחונים זעירים. עבורם נקנה בדים מיוחדים.
איך נשיג בדים בזול?
בכל חנויות הבדים אפשר למצוא שאריות בדים במחירים מצחיקים. המילה שארית לא צריכה להפחיד – לעתים מדובר ב- 3 מטרים רבועים של בד שיכולים להספיק אפילו לכיסוי מיטה או וילון.
מהשאריות אלו אפשר להכין כריות, “נחשים” ואם יש לכן מכונת תפירה – אפשר לתפור כיסויי מיטה שיהיו עשויים מפסי בד או מריבועים.
(בתמונה: חדר לנער שעיצבה נילי ססלר. הצבעים השולטים הם שחור/אפור/לבן. הכסא, חלק מהכריות ומדבקת הקיר מוסיפים כתמי צבע שמוסיפים עניין לחדר.)
וילונות – היום ניתן לקנות וילונות חלקים שקופים (בגדלים סטנדרטיים) זולים למדי.
קונים וילון שקוף ומתאימים לו מוביל בעבודה עצמית מחרוזים, או מצדפים שאספתן.
תמונות מבד – אפשר לעטוף קנבסים בבדים בהדפס או בטקסטורה מדליקה. למטרה זו מתאימות במיוחד שאריות הבד בחנויות. כך אפשר לקנות בדים יקרים ומיוחדים בזול.
שטיחים – גם שטיחים אפשר למצוא במחירים זולים. מגוון השטיחים הוא אינסופי. בקצה האחד ישנם שטיחים יקרים שעשויים צמר נקי או שמעוצבים על ידי אמנים, גם אותם אפשר למצוא במחירים טובים בחנויות עודפים. בקצה השני תמצאו שטיחים זולים שיכולים לעשות עבודה מצוינת במתן כתם צבע ומגע של חמימות לחדר, תוכלו למצוא אותם אפילו בחנויות סופרמרקט ועשה זאת בעצמך.
לסיום כמה מקומות זולים ושווים לשופינג משותף:
השווקים:
בתל אביב – שוק הכרמל ולידו רחוב נחלת בנימין, שוק הפשפשים ביפו.
בחיפה – רחוב הרצל בהדר
בכפר ויתקין – פרחי תבור, מהיבואן לצרכן, מבחר אדיר של כלים ואביזרים לבית (יש דרישה לקנייה בסכום מינימלי של 300 ש”ח, ההמלצה שלנו: לבוא עם חברות…)
חפשו את המבצעים בחנויות עשה זאת בעצמך כמו הום סנטר ואייס.
לאתר של נילי ססלר
לדף הפייסבוק של נילי