המצרכים (ל-4 חובבי פירות):
2 תפוזים מקולפים
2 תפוחים (אפשר להשאיר את הקליפה)
2 בננות קלופות
תותים (גם 5-6 יספיקו כדי ל”צבוע” את הסלט)
חופן צימוקים, חופן אגוזי מלך קלופים (לא חובה)
מעט יין אדום/תירוש (לא חובה)
אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים ביין, תירוש או מים
חותכים את כל הפירות לקוביות, מערבבים ומוסיפים את הצימוקים עם נוזל המשרה.
זהו, הסלט מוכן (כדאי להגישו תוך שעה-שעתיים לכל היותר)
מוסיפים את שברי האגוזים ממש לפני ההגשה, כדי שיישארו פריכים.
חשוב: לא להוסיף אגוזים לסלט של ילדים מתחת לגיל 5
וגם: גמישות היא שם המשחק. הכניסו לסלט את הפירות שאתם אוהבים ושיש לכם בבית, חשוב השילוב בין ההדרים (תפוזים/קלמנטינות/אשכוליות וכו’) רווי המיץ לבין רכות הבננות ולהוסיף להם תפוחים/אגסים/אפרסמונים.
אנחנו מכינים אותו, פעמים רבות, ללא צימוקים וללא אגוזים – כדי “לחסוך” בקלוריות