המצרכים (ל-4 חובבי פירות):
2 תפוזים מקולפים
2 תפוחים (אפשר להשאיר את הקליפה)
2 בננות קלופות
תותים (גם 5-6 יספיקו כדי ל”צבוע” את הסלט)
חופן צימוקים/חמוציות,
חופן אגוזי מלך/פקאן קלופים (לא חובה)
מעט יין אדום/תירוש (לא חובה)
אופן ההכנה:
משרים את הצימוקים ביין, תירוש או מים – (לא חובה)
חותכים את כל הפירות לקוביות, מערבבים ומוסיפים את הצימוקים עם נוזל המשרה.
זהו, הסלט מוכן (כדאי להגישו תוך שעה-שעתיים לכל היותר)
מוסיפים את שברי האגוזים ממש לפני ההגשה, כדי שיישארו פריכים.
חשוב: לא להוסיף אגוזים לסלט של ילדים מתחת לגיל 5
גמישות היא שם המשחק
הכניסו לסלט את הפירות שאתם אוהבים ושיש לכם בבית, חשוב השילוב בין:
ההדרים (תפוזים/קלמנטינות/אשכוליות וכו’) רווי המיץ
לבין רכות הבננות ולהוסיף להם תפוחים/אגסים/אפרסמונים/תותים/קיוי.
הכניסו לסלט את הפירות שאתם אוהבים ושיש לכם בבית, חשוב השילוב בין:
ההדרים (תפוזים/קלמנטינות/אשכוליות וכו’) רווי המיץ
לבין רכות הבננות ולהוסיף להם תפוחים/אגסים/אפרסמונים/תותים/קיוי.
זה קינוח חורפי שכיח אצלנו בבית, בגרסא הבסיסית והדיאטתית אנחנו מכינים אותו
רק עם תפוזים + בננות + תפוחים. פרי וחצי לאדם.
רק עם תפוזים + בננות + תפוחים. פרי וחצי לאדם.