המצרכים:
2 בצלים בינוניים
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
4 תפוחי אדמה
4 גזרים
כרובית קטנה
4 קישואים
עגבניה קטנה
כוס שעועית לבנה שהושרתה מהבוקר במים (אפשר סנפרוסט במקום).
כוס אפונה (קפואה),
כוס גרגירי תירס (קפואים),
כוס שעועית ירוקה (קפואה)
כוס פסטה קצרה מסולסלת או שקדי מרק או… שניהם…
גיוון: כל שילוב ירקות לפי המצוי והרצוי יתקבל בברכה
אופן ההכנה:
בסיר קטן מבשלים את השעועית במים, היא צריכה יותר זמן בישול נשאר הירקות.
חותכים את כל הירקות, כולל השורשים, את הבצל קוצצים.בסיר גדול, מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הירקות, השעועית (שסוננה ממי הבישול), חוץ מהעגבניה, אותה נוסיף לקראת הסוף. מקפיצים את הירקות תוך ערבוב דקה או שתיים. מוסיפים מים עד לכיסוי כל הירקות ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובעשבי תיבול לטעמכם ומנמיכים את האש. אחרי 20 דקות מוסיפים את העגבניה. כשהירקות מתרככים (ענין של 30-40 דק’) מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהיא מתרככת.