
ההכנה נעשית ב-2 שלבים, ביניהם יש להמתין שעתיים לפחות.
החומרים:
400 גרם שוקולד*
250 מ”ל שמנת מתוקה 38% (או שמנת ויטאריז לטבעונים)
אבקת קקאו (לא שוקולית!) לציפוי
ו… זהו.
ההכנה:
שלב 1:
חותכים את השוקולד לקוביות, מכניסים לסיר קטן ומוסיפים את השמנת המתוקה.
מחממים אותם בשיטה המכונה “בון מארי” (מניחים על הגז סיר גדול ובו מים להרתחה, כשהמים רותחים מניחים את הסיר הקטן בתוך אמבט המים ומערבבים מפעם לפעם בכף עץ (נזהרים שלא יחדרו מים לתערובת השוקולד). כשמגיעים לתערובת חלקה, מסירים מהאש, מניחים לה להצטנן מעט ומכניסים למקרר עד להקשיה. (מתקבל מרקם משחתי).
שלב 2:
מכינים צלחת ובה אבקת קקאו,
לוקחים בכפית, כמות שוקולד לטראפל אחד, מגלגלים לכדור בידיים. מגלגלים באבקת הקקאו ומעבירים לצלחת.
מקררים את הטראפלס ורק אז מכניסים אותם למנג’טים, שומרים במקרר.
(אפשר להקפיא את הטראפלס ואז הם נשמרים גם למספר חודשים, אצלנו בבית זה לא עובד)
הכדורים לא חייבים להיות מושלמים, להפך. העקמומיות נותנת להם חן מסוים.
חשוב לעבוד מהר, חום היד מרכך את הכדורים.
* ההעדפה שלנו חצי שוקולד מריר חלבי וחצי שוקולד לבן, השתמשנו בשוקולד פרה של עלית. מתקבל שילוב עדין של מרירות ומתיקות שאהוב מאד גם על מבוגרים וגם על ילדים. לגרסא הטבעונית – בחרו בשוקולד מריר בלבד.
עוד שני מתכוני שוקולד מעולים:
הבראוניס הממכרים של נילי
כדורי שוקולד בטעם של ילדות