
היו לי שתי אפשרויות:
לעלות על א’ ולנסוע למכולת לקנות מיונז,
או, להישאר בטריינינג ולהכין מיונז בבית.
שיחת טלפון לאמא שלי והבחירה הפכה לפשוטה.
אז כך מכינים מיונז ביתי בדקות ספורות:
החומרים:
ביצה טריה קטנה לא מבושלת* (אם היא גדולה מוותרים על חלק מהחלבון)
שתי כפיות חרדל
כוס שמן רגיל (200 מ”ל)
מיץ מחצי לימון (כ-25 מ”ל)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם (הטעם שלי? 1/4 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס)
– אמא, שמן זית או רגיל?
– אפשר גם שמן זית, אבל הטעם שלו דומיננטי מידי.
– אז שמן קנולה?
– שמן קנולה עדיף.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה הקטנה של מעבד המזון את הביצה, החרדל, המלח, הפלפל.
מפעילים את מעבד המזון, כשהחומרים מתערבבים מתחילים להוסיף את השמן בזרזיף דק תוך כדי פעולת המעבד, כשמתחיל להתקבל מראה של מיונז מוסיפים כמחצית ממיץ הלימון, התערובת מתחילה להתגבש.
ממשיכים להוסיף את השמן עד תומו. טועמים. מוסיפים עוד לימון לפי הטעם.
שומרים במקרר, בקופסא אטומה.
מאחר שהמיונז עשוי מביצה לא מבושלת* הוא אינו עמיד ויש לחסלו תוך יומיים-שלושה.
* סלט המיונז:
למיונז הביתי טעם מופלא, עשיר ושונה לגמרי משל אלו התעשייתיים, כך שכל סלט שיבוסס עליו יהיה טעים. אני מכינה סלט מיונז בסיסי ושמרני לגמרי, 2 תפוחי אדמה שבושלו בקליפתם וקולפו, 3 ביצים קשות קלופות ו-4-5- מלפפונים חמוצים במלח (הכי קטנים הם הכי טובים), חותכים את כל מרכיבי הסלט לקוביות, מוסיפים מיונז לפי הטעם וזהו.
חשוב: אכילת ביצים לא מבושלות אינה מומלצת לנשים בהריון ולפעוטות.