יופי של רעיון לארוחת ערב פורימית.
הבצק הוא בצק שק”מ = שמנת+קמח+מרגרינה
אני החלפתי את המרגרינה בחמאה – בין כה וכה המילוי חלבי.
הבצק:
200 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
גביע שמנת חמוצה (הסתפקנו בשמנת קלה 9% )
מערבבים את כל חומרי הבצק במג’ימיקס, מוציאים, לשים מעט עד שמתקבל בצק אחיד, הוא דביק, לא להיבהל, מכניסים לשעה למקרר והכל מסתדר.
המילוי:
גביע גבינה 5% (250 מ”ל)
ביצה
50 גר’ גבינת קשקבל/פרמזן מגוררת
מלח ופלפל שחור גרוס
טורפים את הביצה, משאירים מעט ממנה כדי למרוח על אזני ההמן לפני האפיה.
מערבבים את כל חמרי המילוי.
מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים כשליש ממנו לעלה, קורצים עיגולים בכוס רחבה, ממלאים כפית מילוי לכל עיגול וסוגרים למשולשים=אזניים. כדאי לסגור היטב – הם נפתחים באפיה.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להשאיר רווח בין המאפים, הם תופחים מעט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
מתקבלות כ-30 אזניים.
בתיאבון!