אוזני המן מלוחות

יופי של רעיון לארוחת ערב פורימית.

מוסיפים סלט ירקות ויש ארוחה מזינה.

הבצק הוא בצק שק”מ = שמנת+קמח+מרגרינה

אני החלפתי את המרגרינה בחמאה – בין כה וכה המילוי חלבי.

הבצק:

חבילת קמח אסם (או 350 גר’ קמח רגיל ושקית אבקת אפיה)

200 גר’ חמאה חתוכה לקוביות

גביע שמנת חמוצה (הסתפקנו בשמנת קלה 9% )

מערבבים את כל חומרי הבצק במג’ימיקס, מוציאים, לשים מעט עד שמתקבל בצק אחיד, הוא דביק, לא להיבהל, מכניסים לשעה למקרר והכל מסתדר.

המילוי:

גביע גבינה 5% (250 מ”ל)

ביצה

50 גר’ גבינת קשקבל/פרמזן מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

טורפים את הביצה, משאירים מעט ממנה כדי למרוח על אזני ההמן לפני האפיה.

מערבבים את כל חמרי המילוי.

מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים כשליש ממנו לעלה, קורצים עיגולים בכוס רחבה, ממלאים כפית מילוי לכל עיגול וסוגרים למשולשים=אזניים. כדאי לסגור היטב – הם נפתחים באפיה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. להשאיר רווח בין המאפים, הם תופחים מעט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.

מתקבלות כ-30 אזניים.

 

בתיאבון!

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד