בבתים נורמלים אפשר להכין אותן ולהתענג כל השבוע מחתיכת עוגה קטנה ליד הקפה של אחר הצהריים.
בבית שלנו זה לא קורה.
אנחנו תקתקנים. אופים? אוכלים מיד.
חומרים:
מילוי:
100 גרם אגוזים קצוצים
ממרחים כגון: ריבה, ממרח שוקולד, ממרח חלבה, תפוחים (כמויות מדויקות בהמשך)
בצק:
400 גרם קמח + (100 גרם להוספה אם יהיה צורך, ולקימוח המשטח והמערוך)
חצי כפית אבקת אפיה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גביע יוגורט ממותק עדין (150 גרם)
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי הבצק במג’ימיקס, במינימום הזמן עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, אם הוא דביק מידי להוסיף עוד מעט קמח.
לחלק ל-4 כדורים לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לחצי שעה למקרר.
לרדד על כדור לעלה, למרוח מילוי ולגלגל.
אני מילאתי ב-3 ממרחים. הכמות המצוינת מספיקה לגלילה אחת:
– 2 כפיות קונפיטורה משובחת (כן, כזו עם חתיכות פרי)
– ממרח חלבה העשוי מכף טחינה גולמית וכף דבש מעורבבות היטב.
– ממרח שוקולדי העשוי מ-20 גרם חמאה מומסת, 2 כפיות סוכר וחצי כפית קקאו. לערבב היטב.
על המילוי לפזר כ-25 גרם אגוזים קצוצים.
מגלגלים לרולדות. מומלץ לחרוץ את הרולדות בחריצים לא עמוקים, שיסמנו את מקום החיתוך אחרי האפייה.
להניח את הרולדות על תבנית שכוסתה בנייר אפייה. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. לאפות כ-20 דקות, עד שהבצק רק מתחיל להזהיב.
את הרולדות יש לחתוך מיד אחרי האפיה שכשהן עוד חמות.
לחתוך בזהירות בסכין משוננת וחדה (הבצק נוטה להתפורר).
לשמור בקופסת פח אטומה, אפשר להקפיא.