גלילות בצק פריך ממולאות

בבתים נורמלים אפשר להכין אותן ולהתענג כל השבוע מחתיכת עוגה קטנה ליד הקפה של אחר הצהריים.
בבית שלנו זה לא קורה.
אנחנו תקתקנים. אופים? אוכלים מיד.
חומרים: 
מילוי:
100 גרם אגוזים קצוצים
ממרחים כגון: ריבה, ממרח שוקולד, ממרח חלבה, תפוחים  (כמויות מדויקות בהמשך)
בצק:
400 גרם קמח + (100 גרם להוספה אם יהיה צורך, ולקימוח המשטח והמערוך)
חצי כפית אבקת אפיה
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גביע יוגורט ממותק עדין (150 גרם)
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את כל מרכיבי הבצק במג’ימיקס, במינימום הזמן עד לקבלת בצק רך אך לא דביק, אם הוא דביק מידי להוסיף עוד מעט קמח.
לחלק ל-4 כדורים לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לחצי שעה למקרר.
לרדד על כדור לעלה, למרוח מילוי ולגלגל.
אני מילאתי ב-3 ממרחים. הכמות המצוינת מספיקה לגלילה אחת:
– 2 כפיות קונפיטורה משובחת (כן, כזו עם חתיכות פרי)
– ממרח חלבה העשוי מכף טחינה גולמית וכף דבש מעורבבות היטב.
– ממרח שוקולדי העשוי מ-20 גרם חמאה מומסת, 2 כפיות סוכר וחצי כפית קקאו. לערבב היטב.
על המילוי לפזר כ-25 גרם אגוזים קצוצים.
מגלגלים לרולדות. מומלץ לחרוץ את הרולדות בחריצים לא עמוקים, שיסמנו את מקום החיתוך אחרי האפייה.
להניח את הרולדות על תבנית שכוסתה בנייר אפייה. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות צלזיוס. לאפות כ-20 דקות,  עד שהבצק רק מתחיל להזהיב.
את הרולדות יש לחתוך מיד אחרי האפיה שכשהן עוד חמות.
לחתוך בזהירות בסכין משוננת וחדה (הבצק נוטה להתפורר).
לשמור בקופסת פח אטומה, אפשר להקפיא.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד