פרפה שוקולד ואגוזים

מעדן שוקולדי עשיר במיוחד. אלו ריבועי שוקולד ושמנת מתוקה על תחתית המבוססת על אגוזים טחונים.
הפרפה ניתן להקפאה, והכי טוב – ניתן לאכילה כמעט היישר מההקפאה…

החומרים:

200 גרם אגוזי מלך

3/4 כוס סוכר לבן

130 גרם חמאה רכה

200 גרם שוקולד מריר+200 גרם שוקולד חלב

מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה: 

הבסיס: טוחנים את האגוזים במעבד מזון, מוסיפים 30 גר’ חמאה ו-1/2 כוס סוכר וממשיכים לערבב לעיסה אחידה.

משטחים בתבנית מלבנית (20*30 ס”מ לערך), אופים 15 דק בחום של 175 מעלות צלזיוס ומצננים.

ממיסים את השוקולד 100 גר’ חמאה ו-1/4 כוס סוכר בסיר ומצננים, מקציפים את השמנת ומערבבים עם השוקולד בתנועות קיפול. שופכים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים עד שהשוקולד מתקשה. חותכים לריבועים של 2 ס”מ*2 ס”מ, מומלץ לטבול את הסכין במים חמים ולייבשו לפני כל חיתוך, להשגת חיתוך נקי וישר.

מתאים מאד להגיש עם תותים, דובדבנים, פירות יער (מאיפה? מהיער שליד האגם שמאחורי הבית, כמובן)

לגיוון:

  1. אפשר להשתמש רק בשוקולד מריר או חלב – לפי הטעם.
  2. אפשר להכין שני קרמים, שוקולד חום ושוקולד לבן ולערבב למראה שיש.
כשר לפסח
אפשר להכין גם בגרסת פרווה – מחליפים את החמאה במרגרינה, את השמנת בשמנת פרווה, ומשתמשים בשוקולד מריר פרווה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד