זו העוגה שהיתה הכי אהובה על חברת הילדות שלי חוה, וגם עלינו – חברותיה הטובות.
התענגנו עליה לפחות פעמיים בשנה, ביום ההולדת שלה ובפורים.
אז כמובן שלקחתי את המתכון, והעברתי לאמא שלי. עד היום אנחנו אופים אותה לפחות פעם בשנה – בפורים.
היא גם טעימה מאד, וגם מזכירה לי את חוה.
החומרים:
150 גרם פרג טחון (לקנות בחנות תבלינים מתמחה וש”יטחנו לכם אותו במקום”)
2 כוסות קמח תופח
4 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
גביע אשל
כוס וחצי סוכר לבן
גרידת לימון (קליפה של לימון שלם)
תבנית אפייה בקוטר 26″ או שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית פיירקס 30*20 ס”מ .
אופן ההכנה:
- להפריד את הביצים
- בקערה או במעבד מזון – לערבב את החלמונים, כוס סוכר וקוביות החמאה. כשמתקבלת תערובת אחידה להוסיף את קליפת הלימון, הפרג והאשל, ואז את הקמח בהדרגה
- להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה חצי כוס סוכר
- להוסיף את קצף הביצים לתערובת בתנועות קיפול
- לחמם את התנור לחום של 160 מעלות צלזיוס
- לשמן את התבנית ולשפוך אליה את התערובת
משך האפייה כ-50* דקות. יש להכניס קיסם ולבדוק.
* תנורי האפייה שונים זה מזה. אני ממליצה לבדוק כבר לאחר 40 דקות.
לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לצפותה בקרם (לא חובה).
– אמא של חווה היתה מכינה קצפת ממיכל שמנת מתוקה וחצי כוס סוכר לבן.
– בעיני ציפוי שוקולד מריר מתאים מאד לעוגה (להתיך 100 גרם שוקולד עם 20 מ”ל חלב).
– מומלץ להגיש אותה עם כמה תותים אדומים – הטעם והמראה משובבי נפש.