הפלצ’ינקס של אמא שלי

פלצינקס.JPGכשהייתי ילדה היה לנו טקס משפחתי קבוע ביום העצמאות . צפינו בטלוויזיה כל היום ואכלנו ארוחת צהריים בסלון, מול הטלביזיה.

זה היה לפני כמעט 40 שנים, כשרק ביום העצמאות שידרו תכניות כל היום. בערוץ אחד ובשחור לבן.

אז מה אכלנו? פלצ’ינקס. שם נוסף לבלינצ’ס, הייחוד, שלא לומר הייחוס של הפלצ’ינקס הביתיים שלנו הוא בטיגון שלהם, מה שמוסיף להם עוד קצת קלוריות ועוד המון טעם.

המהדרין, מכסים את הפלצ’ינקה החם בשכבת שמנת חמוצה קרה, ו… מגיעים הרבה יותר מהר לגן עדן ככה. תאמינו לי.
 *מזו לא טעות, לא בשבועות – על אף שגם בשבועות זכינו לאכול את המעדן הזה, סביב השולחן, כמו בני אדם.

החומרים :

לחביתיות:

3 כוסות קמח

3 כוסות מים

חצי כפית מלח

1 ביצה

שמן קנולה (כף לבלילה + שמן לטיגון)

למילוי:

2 תפוחי אדמה (400 גרם לפני קילוף)

1 ביצה גדולה או 2 קטנות

250 גר’ גבינה בולגרית

מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה: שמנת חמוצה (אפשר 9%), יוגורט.

אופן ההכנה :

1.שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבלילה מקבלת מרקם מעט נוזלי,  מקפידים שלא יהיו גושי קמח, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.

2.נותנים לבלילה “לנוח” חצי שעה, אם נותרו גושי קמח קטנים, נערבב שוב אחרי ה”מנוחה”.

3. בינתיים מקלפים שני תפוחי אדמה, חותכים לרבעים ומבשלים עד שיתרככו. מסננים את המים ומכינים את המילוי: מועכים את תפוחי האדמה, מפוררים את הגבינה ומערבבים אותם עם הביצים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. (אני לא הוספתי מלח כלל, הגבינה היתה מלוחה דיה)

4.אחרי חצי שעה, מוסיפים כף שמן לבלילה ומערבבים שוב, שלא יהיו גושים.

5. מחממים מחבת בקוטר 20 ס”מ שתחתיתה משומנת מעט. יוצקים למרכז המחבת כ-40 מ”ל בלילה ומטים אותה לקבלת שכבה דקה, אחידה, כשהחביתית מתחילה להתייבש בקצוות הופכים אותה.

6.ממלאים כל חביתית בפס של מלית ומגלגלים אותה.

7.מטגנים את הפלצ’ינקס עד שהם מזהיבים ומגישים מיד.

בתיאבון
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד