כשהייתי ילדה היה לנו טקס משפחתי קבוע ביום העצמאות . צפינו בטלוויזיה כל היום ואכלנו ארוחת צהריים בסלון, מול הטלביזיה.
אז מה אכלנו? פלצ’ינקס. שם נוסף לבלינצ’ס, הייחוד, שלא לומר הייחוס של הפלצ’ינקס הביתיים שלנו הוא בטיגון שלהם, מה שמוסיף להם עוד קצת קלוריות ועוד המון טעם.
החומרים :
לחביתיות:
3 כוסות קמח
3 כוסות מים
חצי כפית מלח
1 ביצה
שמן קנולה (כף לבלילה + שמן לטיגון)
למילוי:
2 תפוחי אדמה (400 גרם לפני קילוף)
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
250 גר’ גבינה בולגרית
אופן ההכנה :
1.שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבלילה מקבלת מרקם מעט נוזלי, מקפידים שלא יהיו גושי קמח, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב.
2.נותנים לבלילה “לנוח” חצי שעה, אם נותרו גושי קמח קטנים, נערבב שוב אחרי ה”מנוחה”.
3. בינתיים מקלפים שני תפוחי אדמה, חותכים לרבעים ומבשלים עד שיתרככו. מסננים את המים ומכינים את המילוי: מועכים את תפוחי האדמה, מפוררים את הגבינה ומערבבים אותם עם הביצים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. (אני לא הוספתי מלח כלל, הגבינה היתה מלוחה דיה)
4.אחרי חצי שעה, מוסיפים כף שמן לבלילה ומערבבים שוב, שלא יהיו גושים.
6.ממלאים כל חביתית בפס של מלית ומגלגלים אותה.
7.מטגנים את הפלצ’ינקס עד שהם מזהיבים ומגישים מיד.