הללו-יה!
אפינו מצות בבית.
זה לא שאנחנו לא סומכות על כשרותן של המצות בסופרמרקט.
זה פשוט כל כך קל ומהיר ומכניס לאווירת החג.
כל העניין פה הוא מהירות.
18 דקות מרגע המפגש של הקמח והמים – המצות צריכות להיות בתנור.
כך שחייבים להיות מתוכננים ולארגן את כל מה שצריך מראש.
כמו כן, מומלץ לעבוד במנות קטנות, כדי שהבצק שלנו לא יחמיץ. אנחנו הסתפקנו בהכנת 3 מצות שמורות וסגרנו את המאפייה.
מה צריך?
200 גרם קמח (ועוד קמח לקימוח משטח הלישה וגם להוספה לבצק לפי הצורך)
150 מ”ל מים*
מערוך
מזלג
כשכל החומרים וכלי העבודה על השולחן, חממו את התנור לחום המקסימלי = 250 מעלות צלזיוס.
חממו אותו כששתי תבניות התנור בפנים – שיתחממו גם הן.
מה עושים?
יוצרים גומה בקמח, שופכים מעט מים ולשים, ממשיכים ומוסיפים את המים תוך כדי לישה, אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח.
יוצרים 3 כדורים ומרדדים אותם.
לאחר הרידוד מחוררים את המצה (ואפשר ליצור דוגמאות – אבל מהרררר)
מכניסים לתנור.
את המצה הראשונה הכנסנו אחרי 9 דקות, אחרי 3 דקות הפכנו אותה ואחר כך שוב.
את השנייה והשלישית כבר הכנסנו יחד, בדקה ה-18, הוצאנו את המצה הראשונה ובנגלה השניייה אפינו את שתי המצות הנותרות יחד, על שתי תבניות – תנור טורבו לא?
משך האפייה 10-15 דקות, תלוי בעובי המצה.
היה כיף.
אנחנו שומרות את המצה לערב ליל הסדר. לאפיקומן.
* לגבי המים – לפי ההלכה יש להשתמש ב”מים שלנו” – מים שנשאבו ביום קודם ועמדו בכלי כל הלילה. הסיבה – המים יהיו קרירים יותר ולא יחמיצו את הבצק.