מתכון ארוך ומושקע המפיק סיר פלאים מלא בכל טוב של טבע חורפי
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים למשך הלילה
3 כוסות מים
מקל של אצת קומבו
1 ליטר מים/ ציר ירקות/ ציר עצמות/ ציר בשר
1/2 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים למשך הלילה
1/2 כוס עדשים כתומות
1 בצל גדול קצוץ לקוביות או חצאי ירח
2 כרישות פרוסות לעיגולים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים קטן
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות/ ארטישוק ירושלמי
חבילת עלי מנגולד שטופים ומופרדים לגבעולים ועלווה ירוקה חתוכה דק
3-4 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
1-2 לימונים
מניחים בסיר לחץ 1 כוס גרגירי חומוס, 3 כוסות מים ופיסה של אצת קומבו. סוגרים את הסיר, מעלים את הלחץ ואז מנמיכים את האש ומבשלים בלחץ 50 דקות. אם אין סיר לחץ, אפשר לבשל את גרגירי החומוס עם האצה בסיר רגיל כשעה עד שעה ורבע. שומרים את מי הבישול להמשך.
בסיר גדול מחממים 3-4 כפות של שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות. לוקחים 5 גבעולי מנגולד, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם קוביות גזר, כרישה, שורש סלרי, גבעולי סלרי ושום ומטגנים עוד כ 10-15 דקות עד שהירקות מתרככים ומקבלים קצת צבע.
מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות והכתומות לאחר שסוננו היטב מהמים, מערבבים ומטגנים עוד כדקה – שתיים.
מוסיפים לסיר את העגבניות ואת התבלינים ומערבבים היטב, מטגנים עוד כדקה.
מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים ביחד עם מי הבישול. רצוי להוסיף גם את אצת הקומבו
אבל לא הכרחי. מפלס הנוזלים צריך להיות כ 1-2 ס”מ מעל המוצקים. כדי להשלים את כמות הנוזלים הרצויה אתם יכולים להוסיף מים, ציר ירקות, ציר עצמות או ציר בשר. אני ממליצה לא לוותר על מי הבישול של גרגירי החומוס כי בהם נמצא כל הטוב שתרמה לנו אצת הקומבו והם יתנו בהמשך גם גוף וסמיכות למרק.
מה שנשאר זה להוסיף את קוביות תפוחי האדמה ואת רצועות עלי המנגולד הדקות. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע העדין ביותר לפחות במשך שעה. אם יש זמן אפשר לתת למרק גם בישול של שעה וחצי שעתיים.
מרק החרירה הוא מסוג התבשילים שטעימים הרבה יותר יום אחרי הבישול. להגשה מומלץ מאוד לסחוט מעט לימון לתוך המרק. הלימון מקליל מעט את הכובד, מעצים את הטעמים ונותן חווית אכילה עשירה ונפלאה.
.