ממרח “חומוס” מעדשים כתומות

למה זה מתכון כל כך טוב?

כי זה חומוס ביתי, טעים, בריא ומשביע.

כי לא צריך להשרות את העדשים ולכן אפשר להכין אותו בספונטניות.

כי ההכנה היא אחלה פעילות עם הילדים.

גם האכילה.

תפתחו חומוסיית קיץ לארוחת צהריים

 

המתכון:

1 כוס עדשים כתומות

1.5 כוסות מים

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 שן שום כתושה

1 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

מלח ופלפל שחור

פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה לקישוט

הכנה:

שוטפים את העדשים במים , מסננים היטב ומעבירים לסיר.

מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים 2-3 דקות על להבה בינונית. מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומשאירים מכוסה 12 דקות עד שהעדשים ספגו את כל המים והתפרקו לגמרי.

מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שמן הזית, השום, כמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור ומעבדים למרקם משחתי.

 

* רצוי להגיע של משחה נוזלית מעט. כשהממרח מתקרר הוא מסמיך ומתקשה.

* הממרח מחזיק במקרר בין 5-7 ימים.

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד