מג’דרה בורגול עם דלעת ושום קונפי

1 כוס אורז בסמטי מלא

½ כוס עדשים שחורות

1 בטטה או 300 גרם דלעת חתוכות לקוביות בגודל 2 ס”מ

1 בצל קצוץ לקוביות או לחצאי ירח

חצי כפית כמון

מלח, פלפל שחור

שמן זית

 

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מניחים בקערה את קוביות הבטטה או הדלעת, מוסיפים כף או שתיים של שמן זית ומעט מלח ומערבבים היטב.
  2. כשהתנור חם, שמים נייר אפייה על תבנית ועליו מפזרים את קוביות הבטטה/ דלעת. אופים את הקוביות כ 20-30 דקות עד שהן רכות ומקבלות צבע. מערבבים מדי פעם.
  3. תוך כדי שהירקות נאפים מבשלים כוס אורז בסמטי מלא עם 1.5 כוסות מים ומעט מלח כ 40 דקות עד שהאורז מוכן.
  4. באותו זמן מרתיחים מים בסיר קטן. כשהמים רותחים שופכים אליהם את העדשים השחורות ומבשלים כ20 דקות עד להתרככות העדשים. כדאי לא לרכך אותן יותר מדי אלא רק עד לדרגה שהן נגיסות .
  5. מסננים את העדשים מהמים.
  6. בסיר שטוח ורחב מחממים כשתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש נמוכה עד לריכוך והזהבה. מוסיפים את הכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב עם הבצל.
  7. מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים. מוסיפים את העדשים ואת הקוביות הכתומות ומערבבים היטב במשך 2-3 דקות .

 

 

  • אפשר להוסיף בשלב הסופי 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
  • תוספת טעימה מאוד היא גם כמה שיני שום שלמות שנאפו בתנור.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד