אטריות אורז עם מלפפונים

 חבילה אטריות אורז (250 גרם )

4 מלפפונים קטנים ומוצקים פרוסים לחצאי עיגולים דקים

2 בצלים ירוקים פרוסים דק

חצי כוס כוסברה קצוצה

חופן בוטנים קצוצים/ שומשום קלוי לקישוט

 

לרוטב :

3 כפות סויה

2 כפות מירין (אפשר להחליף בכפית דבש)

2 כפות שמן זית בכבישה קרה

1 כף שמן שומשום

מיץ מלימון 1

1 ס”מ שורש ג’ינג’ר טרי

1/4-1/2 פלפל ירוק חריף

 

מתחילים בהכנת הרוטב. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים היטב.

מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את אטריות האורז לפי ההוראות על העטיפה. כדאי לערבב את האטריות תוך כדי בישול עם מזלג בגלל שיש להן נטייה להידבק.

מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים.

שמים בקערה גדולה את הרוטב ואליו מכניסים את האטריות ומערבבים היטב בשני מזלגות או ביידים.

מוסיפים מלפפון חתוך, כוסברה קצוצה ובצל ירוק ומערבבים. אפשר לקשט בשומשום קלוי או בבוטנים קצוצים ולהגיש.

 

 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד