עוגת שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה

פשוטה, במובן הכי טוב של המילה.
העוגה עשויה מחומרים בסיסיים ולא יקרים, כאלו שיש תמיד (כמעט) בכל מטבח.
ההכנה פשוטה, מהירה וקלה.
מערבבים ואופים.
 
החומרים:
4 ביצים שלמות (לא מופרדות)
4 כפות קקאו
2 כוסות סוכר לבן
כוס וחצי קמח אסם (או קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
שקית אבקת אפיה (בנוסף לקמח התופח!)
שקית סוכר וניל
2 כוסות חלב (לעוגה פרווה אפשר להחליף במיץ תפוזים איכותי)
חצי כוס שמן
לציפוי (לא חובה):
100-150 גרם שוקולד
חצי כוס חלב (חלב צמחי) 
סוכריות מזרה/עדשים צבעוניות
 
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את החומרים הרטובים (ביצים, חלב ושמן) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מתקבלת תערובת נוזלית למדי.
 
אופים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ, או בתבנית חד פעמית בגודל בינוני, 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס.
לכל תנור אופי משלו, לכן מומלץ לבדוק אם העוגה מוכנה כבר אחרי 35 דקות.
נועצים קיסם במרכז העוגה, היא מוכנה כשהקיסם יוצא יבש. 
מחממים את קוביות השוקולד והחלב על אש קטנה, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת מסה אחידה. מורחים על העוגה. מפזרים סוכריות (לדוגמת המדורה הגעתי בעזרת גזירת “חורים” בצורת להבות בנייר אפייה).
 
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד