ישנם כמה רגעי הורות עליהם פינטזתי אפילו לפני שהייתי בהריון. סדנת שוקולד ביתית היא אחד מהרגעים האלה.
עשינו אותה כמה וכמה פעמים ותמיד נשארנו עם טעם של עוד. אז נכון שכיף לצאת לסדנת שוקולד בחוץ ולחזור לבית נקי, אבל זו גם פעילות ביתית מדליקה לכל המשפחה! כי בבית יש…
כמה שוקולד שרוצים
כמה זמן שרוצים
והכל מאד נינוח וגם פחות יקר.
- 900 גרם שוקולד (מריר, חלב ומעט לבן) – 45 ש”ח (חפשו מבצעים)
- 100גר’ שבבי שקדים – 15 ש”ח
- 100 גר’ אגוזי לוז מסוכרים 15 ש”ח
- ערכת סוכריות (ששבתה את ליבה של בתי) – 15 ש”ח
- כוסיות פלסטיק קטנות למוס שוקולד – 20 ש”ח
- 200 גרם מרציפן – 20 ש”ח
- מיכל שמנת להקצפה – 7 ש”ח
סך הכל: כ-140 ש”ח
פריט ממש חשוב לעבודה הוא תבניות סיליקון זעירות מעוצבות ליצירת פרלינים. ניתן למצוא תבניות כאלו בכל חנות לציוד מטבח. המקצוענים שבינינו ידאגו גם למד-חום. אנחנו הסתדרנו בלעדיו.
ת’כלס מה עשינו?
המסנו שוקולד מריר ושוקולד חלב יחד – בחרנו ביחס של חצי-חצי. זו רמת המתיקות המועדפת על המשפחה שלנו.
המסנו את השוקולד הלבן בנפרד.
עשינו את זה בשיטת “בן-מארי” הקלאסית, סיר שוקולד קטן שהוכנס לסיר מלא עד חציו במים רותחים – על הכיריים. חשוב להקפיד שהמים הרותחים לא יגלשו ויציפו את השוקולד שבסיר הקטן.
אם השוקולד מתקשה במהלך הסדנא, אפשר לחממו שוב, באותה שיטה.
- ניסינו לערבב מעט ממרח חלבה בשוקולד “החום” וטעמנו – היה מצוין.
- הכנו “פרלינים”* בתבניות הסיליקון – ממלאים ומכניסים להקפאה, אחרי חצי שעה כבר אפשר להוציא את את הפרלין שהתקשה ולהשתמש שוב בתבנית.
- הגדול יצר “פרלינים” בשכבות, הוא מילא את התבנית בשכבת שוקולד לבן, הקפיא ואז הוסיף שכבה חומה.
- הילדים גילו שסוכריות מזרה נמסות בשוקולד חם!!
- ניסינו לערבב חמאת בוטנים בשוקולד החום – הפתעה! התוצאה היתה טעימה במיוחד.
- בעזרת מזרקים ענקיים יצרנו “מטבעות” שוקולד וקישטנו אותן בסוכריות מזרה.
- חתכנו דגיגוני מרציפן בחותכן עוגיות וממש פיסלנו מיקי מאוס על מקל.
(* פרלינים אמיתיים הם מעין צדף שוקולד שממולא במילוי שונה).
בסדנאות נוספות שעשינו הכנו מקל שוקולד לטבילה במשקה חם (המקל היה מקינמון), מילאנו גליליות גדולות בקרם וסגרנו את קצותיהן בשוקולד, יצרנו כדורי מרציפן וציפינו אותם בשוקולד, ציפינו גם תותים ואגוזים בחציים בשוקולד ו… אתם מוזמנים להמציא רעיונות נוספים. להתנסות, יצירתיות ולדמיון יש חלק גדול בהנאה.