סדנת שוקולד ביתית

ישנם כמה רגעי הורות עליהם פינטזתי אפילו לפני שהייתי בהריון. סדנת שוקולד ביתית היא אחד מהרגעים האלה.

ברור שאפשר לצאת לסדנת שוקולד, ועשינו את זה כמה וכמה פעמים. אבל בבית יש…

כמה שוקולד שרוצים

כמה זמן שרוצים

והכל מאד נינוח וגם פחות יקר.

סדנת השוקולד הביתית הראשונה שלנו לא היתה מאד חסכונית, אבל עם הזמן למדנו לתכנון את קניותינו ולצמצם עלויות.
רשימת הקניות (בחרנו וקנינו יחד!) המצורפת סיפקה מגוון וכמויות מספקים בהחלט:
1 ק”ג שוקולד (מריר, חלב וקצת לבן) – 37 ש”ח (היו יופי של מבצעים)
100גר’ שבבי שקדים – 9 ש”ח
100 גר’ אגוזי לוז מסוכרים 12 ש”ח
ערכת סוכריות (ששבתה את ליבה של בתי) – 13 ש”ח
כוסיות פלסטיק קטנות למוס שוקולד – 5 ש”ח

400 גרם מרציפן – 18 ש”ח
מיכל שמנת מתוקה – 6 ש”ח

סך הכל: 100 ש”ח (מספר עגול ויפה, כלכלנית נפלאה שכמותי).

פריט ממש חשוב לעבודה הוא תבניות סיליקון זעירות מעוצבות ליצירת פרלינים. ניתן למצוא תבניות כאלו בכל חנות לציוד מטבח. המקצוענים שבינינו ידאגו גם למד-חום. אנחנו הסתדרנו בלעדיו.

כמות השוקולד והתוספים הזו מספיקה לסדנא של 4 משתתפים.

ת’כלס מה עשינו?
המסנו שוקולד מריר ושוקולד חלב יחד – בחרנו ביחס של חצי-חצי. זו רמת המתיקות המועדפת על המשפחה שלנו.
המסנו את השוקולד הלבן בנפרד.

עשינו את זה בשיטת “בון-מארי” הקלאסית, סיר שוקולד קטן שהוכנס לסיר מלא עד חציו במים רותחים – על הכיריים. חשוב להקפיד שהמים הרותחים לא יגלשו ויציפו את השוקולד שבסיר הקטן.
אם השוקולד מתקשה במהלך הסדנא, אפשר לחממו שוב, באותה שיטה.

  • ניסינו לערבב מעט ממרח חלבה בשוקולד “החום” וטעמנו – היה מצוין.
  • הכנו “פרלינים”* בתבניות הסיליקון – ממלאים ומכניסים להקפאה, אחרי חצי שעה כבר אפשר להוציא את את הפרלין שהתקשה ולהשתמש שוב בתבנית.
  • הגדול יצר “פרלינים” בשכבות, הוא מילא את התבנית בשכבת שוקולד לבן, הקפיא ואז הוסיף שכבה חומה.
  • הילדים גילו שסוכריות מזרה נמסות בשוקולד חם!!
  • ניסינו לערבב חמאת בוטנים בשוקולד החום – הפתעה! התוצאה היתה טעימה במיוחד.
  • בעזרת מזרקים ענקיים יצרנו “מטבעות” שוקולד וקישטנו אותן בסוכריות מזרה.
  • חתכנו דגיגוני מרציפן בחותכן עוגיות וממש פיסלנו מיקי מאוס על מקל.

(* פרלינים אמיתיים הם מעין צדף שוקולד שממולא במילוי שונה).

בסדנאות נוספות שעשינו הכנו מקל שוקולד לטבילה במשקה חם (המקל היה מקינמון), מילאנו גליליות גדולות בקרם וסגרנו את קצותיהן בשוקולד, יצרנו כדורי מרציפן וציפינו אותם בשוקולד, ציפינו גם תותים ואגוזים בחציים בשוקולד ו… אתם מוזמנים להמציא רעיונות נוספים. להתנסות, יצירתיות ולדמיון יש חלק גדול בהנאה.

טיפ קטן? אם כבר הרמתם כזו הפקה, תזמינו חברים של הילדים ל”סדנא”, ושההורים שלהם יגמלו לכם ויזמינו אתכם לפעילות אחר צהריים אצלם!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד