אחר צהריים שכולו צבוע בצבע אחד. אתם יכולים לבחור את הצבע בעצמכם, או להסתכן, ולתת לילדים לבחור צבע. אז מתחילים?
נניח אדום. לובשים בגדים אדומים, גם תחפושות וסתם סמרטוטים באים בחשבון, אם אפשר משתמשים בסבון או שמפו אדום, מתנגבים במגבת אדומה.
משחקים במשחקים אדומים, רק בקוביות האדומות או במכוניות האדומות, אפשר לנפח בלונים – רק אדומים. ללוש פלסטלינה או בצק אדום, לצפות את חלונות החדר בצלופן אדום, להכין מבריסטול וצלופן משקפיים אדומים.
לצייר רק בצבעים אדומים על גוניהם השונים, להכין קולאז’ים אומנותיים אדומים:
לצבוע חצי גיליון בריסטול בצבע גואש אדום, להדביק – גזירי מגזינים אדומים, נוצות, אבני מוזאיקה, חרוזים, פייטים – הכל אדום.
לארוחת ערב מכינים ארוחה אדומה: מרק עגבניות, פלפלים אדומים, אורז אדום, סלט עגבניות שרי ולקינוח תותים, דובדבנים או אבטיח.
לסיפור לפני השינה – נבחר לספר את כיפה אדומה או אפילו סיפור מספר שכריכתו אדומה.
רוצים כתום? גזר מרוסק, מיץ תפוזים, מרק בטטה, אפרסמון. הספר: אליעזר והגזר.
ירוק? מלפפון, חסה, פלפל, אבוקדו, מרק אפונה, גלידת פיסטוק, ענבים והאיש הירוק של יונתן גפן.
לבן? חלב, גבינה, שמנת, לחם לבן, פסטה ברוטב שמנת, גלידת וניל. הספר: הביצה שהתחפשה.
צהוב? בננה, מיץ לימון, קרטיב לימון, הצהוב של הביצה (ילדים צריכים קצת כולסטרול), גבינה צהובה, פלפל צהוב, משמש, אשכולית (עוד לא פגשתי ילד שאוכל אשכוליות – אבל מילא)
בחרו צבע בזהירות – כזה שצובע הרבה פריטים מסביבתו הקרובה של הילד. היזהרו מכחול, למשל, תישארו רעבים.
זוכרים את תופסת הצבעים של ילדותנו? היא משתלבת נהדר ביום הצבעוני הזה.
“המרק הכתום” הוא אחד המרקים האהובים בבית שלנו. יש בו בטטות, גזרים ודלעת, הוא קל מאד להכנה ואפשר להכין אותו יחד עם הילדים.
מתכון למרק כתום מנצח (טבעוני)
2 בצלים קצוצים
3 גזרים קלופים חתוכים מעט
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
חתיכת דלעת
שמן זית לטיגון
מלח, פלפל שחור, בהרט
פחית קרם קוקוס.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד לתחילת הזהבה
מוסיפים את הירקות ומקפיצים מעט
מוסיפים מים עד לכיסוי מתבלים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך מלא
טוחנים היטב
מוסיפים את קרם הקווקס ומבשלים עוד 10 דקות
מוסיפים מים אם המרק סמיך מידי ומתקנים תיבול.