בואיקוס גבינה בלקניים

החומרים:
  • 3  כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח מלא לחצי מהכמות)
  • שקית אבקת אפייה
  • 200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 250 גר’ גבינה לבנה 5%
  • 150 גר’ גבינות קשות מגוררות (עמק, קשקבל, פקורינו)
  • כפית מלח
  • ביצה טרופה
 
 
אופן ההכנה:
  1. ערבבו את כל החומרים (למעט הביצה) במג’ימיקס או לושו בידיים, עד לקבלת גוש בצק, חלקו אותו ל-8 כדורים.
  2. רדדו כל כדור לעיגול על משטח מקומח. חלקו אותו ל-8 משולשים, גלגלו כל משולש מהבסיסי לקודקוד לצורת “קרואסון” קטן.
  3. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  4. סדרו את הבואיקוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו ביצה טרופה ואפו כ-15 דק’ או עד שהבואיקוס מזהיבים.
  5. לאכול את הבואיקוס חמים!!!
  6. אם לא חיסלתם את כל הכמות, ניתן להקפיא את הבואיקוס, להפשיר בטמפרטורת החדר ואז לחמם קצת בתנור או בטוסטר אובן (לא במיקרו!).
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin

תגובות

פוסטים מומלצים

גלילה לראש העמוד