החומרים:
- 3 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח מלא לחצי מהכמות)
- שקית אבקת אפייה
- 200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 250 גר’ גבינה לבנה 5%
- 150 גר’ גבינות קשות מגוררות (עמק, קשקבל, פקורינו)
- כפית מלח
- ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל החומרים (למעט הביצה) במג’ימיקס או לושו בידיים, עד לקבלת גוש בצק, חלקו אותו ל-8 כדורים.
- רדדו כל כדור לעיגול על משטח מקומח. חלקו אותו ל-8 משולשים, גלגלו כל משולש מהבסיסי לקודקוד לצורת “קרואסון” קטן.
- חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- סדרו את הבואיקוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו ביצה טרופה ואפו כ-15 דק’ או עד שהבואיקוס מזהיבים.
- לאכול את הבואיקוס חמים!!!
- אם לא חיסלתם את כל הכמות, ניתן להקפיא את הבואיקוס, להפשיר בטמפרטורת החדר ואז לחמם קצת בתנור או בטוסטר אובן (לא במיקרו!).