אמא שלי היתה בשלנית בחסד. לא כולל עוגות.
בילדותנו היתה אופה לנו עוגת שוקולד מושקעת וטעימה,
עוגת ספוג עם תותים וג’לי אדום (זוכרים את העוגות הללו?),
ובראש השנה – עוגת דבש.
כשהיתה אופה עוגת דבש, היא היתה מודיעה לנו בשמחה:
“היום אפיתי לכם שלוש עוגות!!!”,
והיתה שולפת מהתנור שלוש תבניות אינגליש קייק ובהן עוגות דבש.
“היום אפיתי לכם שלוש עוגות!!!”,
והיתה שולפת מהתנור שלוש תבניות אינגליש קייק ובהן עוגות דבש.
הטריק הזה עבד מצוין גם עם עוגת התפוחים הזו.
העוגה קלה מאד להכנה ובונוס מיוחד: מלכלכים רק קערה אחת. גדולה.
המצרכים: ל- 4 עוגות בתבניות אינגליש קייק!
5 תפוחים (עדיפות לגרנד) מקולפים וחתוכים לקוביות
8 כפות יין אדום/תירוש
3 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
7 ביצים
2 כפיות קינמון גדושות
4 כוסות קמח+שקית ושליש אבקת אפיה
100 גר’ אגוזים קצוצים גס מעורבבים במעט קמח.ההכנה:
לערבב בקערה גדולה את קוביות התפוחים עם היין.
להוסיף את הסוכר, השמן, הביצים, והקינמון ולערבב.
5 תפוחים (עדיפות לגרנד) מקולפים וחתוכים לקוביות
8 כפות יין אדום/תירוש
3 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
7 ביצים
2 כפיות קינמון גדושות
4 כוסות קמח+שקית ושליש אבקת אפיה
100 גר’ אגוזים קצוצים גס מעורבבים במעט קמח.ההכנה:
לערבב בקערה גדולה את קוביות התפוחים עם היין.
להוסיף את הסוכר, השמן, הביצים, והקינמון ולערבב.
להוסיף את הקמח ואבקת האפיה ולערבב היטב.
להוסיף את האגוזים הקצוצים ולערבב.
למלא 4 תבניות אינגליש קייק
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, משך האפיה כ- 40 דק’, עד שהקיסם יוצא יבש.
למלא 4 תבניות אינגליש קייק
להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, משך האפיה כ- 40 דק’, עד שהקיסם יוצא יבש.
אפשר להקפיא את העוגה. כשמפשירים אותה, מומלץ להכניס אותה ל-10 דקות לתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות צלזיוס לפני ההגשה.
עוגת תפוח בדבש
במיוחד לראש השנה, אפשר להחליף חלק מהסוכר בדבש.
במקום כוס וחצי סוכר – הוסיפו כוס דבש ( תכל’ס צנצנת דבש של 350 גרם)
הורידו 4 כפות תירוש מהמתכון. כלומר להוסיף רק 4 כפות תירוש לתפוחים.
מתקבלת עוגה טעימה מאד, שחומה יחסית.
לשנה טובה ומתוקה