יאגו אחהצ.png

גבינה תוצרת בית

קל, פשוט והכי חשוב - טעים!
יופי של פעילות עם הילדים. 
נכין גבינה שמרקמה דומה לזה של גבינת שמנת. לגבי הטעם - אותו יקבעו התוספות שתבחרו.
אנחנו הוספנו טבעות זיתים ירוקים.
אפשר לבחור בתוספת אחרת: שום כתוש, שמיר קצוץ, בצל, קצח, פפריקה - כל מה שאתם אוהבים.

מה צריך?
קערה,
מסננת
חיתול בד נקי או מלבן גזור מחולצת טריקו לבנה
4 גביעי אשל
(באשל 4.5% שומן, אפשר להסתפק בגיל  3% שומן)
חצי כוס טבעות זיתים ירוקים
שליש כפית מלח לפי טעמכם
 
מה עושים? 
מניחים את המסננת בתוך הקערה (דאגו שהקערה תהיה עמוקה יותר מתחתית המסננת, כדי שלמי הגבינה יהיה לאן לזלוג).
פורסים את הבד, שופכים את תכולת גביעי האשל, מוסיפים מלח וזיתים ומערבבים). סוגרים בעדינות את הבד, מניחים בצד (לא במקרר) למשך 8 שעות לערך. זהו.
כשהגבינה מוכנה - שומרים אותה במקרר (או בבטן).
 
אנחנו יצרנו ממנה כדורים, זה ממש לא הכרחי, אבל שרון אמרה שזה היה כיף.
 
אם תשתמשו ביוגורט - תקבלו טעם חמצמץ כמו של לבנה.