יאגו אחהצ.png

לביבות עדשים כתומות

לביבות עדשים ק.jpg
אנחנו משתדלים למעט באכילת בשר ולאיזון אוכלים יותר קטניות.
הבעיה היא שרב הקטניות דורשים זמן הכנה ממושך (השרייה וכאלה...).
עדשים כתומות - לא!
הרווחנו לביבות טעימות ומהירות הכנה.
והנה המתכון:
 
החומרים:

250 גרם עדשים כתומות

קמח חומוס
 
2 ביצים

בצל ירוק

פפריקה, כמון, מלח

שמן קנולה לטיגון*

 
אופן ההכנה:
1. לשטוף את העדשים ולבשלן  כמו פסטה, עד שיתרככו, כ-10 דקות במים הרותחים. חשוב לסנן את
המים היטב.

2. למעוך את העדשים לפירה, להוסיף 2 ביצים, 2 בצלים ירוקים קצוצים, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כמון, מעט מלח- ולערבב היטב.

3. להוסיף קמח חומוס לבלילה כדי שלא תהיה נוזלית מידי (1-2 כפות קמח)

4. לטגן בשמן קנולה במחבת, ליצור את הלביבות בעזרת כף.

5. לטגן את הלביבות עד להזהבה.

מתקבלות כ-25 לביבות.

אני ממליצה להגיש לצידן יוגורט וסלט ירקות טרי.

הלביבות טעימות גם בטמפרטורת החדר.