יאגו אחהצ.png
לביבות בטטה כתומות
 
לביבות בטטה.JPG
חזרתי ללביבות המיתולוגיות של אורנה ואלה מבית הקפה השינקינאי לרגל פרויקט חנוכה חגיגי בו אפינו וטיגנו בבית לביבות בשלל צבעים.
 

המצרכים:
קילו ורבע בטטות (משקל ברוטו לפני הקילוף והבישול)
2 כפיות רוטב סויה קיקומן
כוס קמח (אני השמשתי בקמח כוסמין ויצא נהדר)
כפית סוכר
כפית מלח
מעט פלפל שחור  
חמאה לטיגון 
(זו לא טעות - אין ביצים במתכון!)
 
אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות ומבשלים אותן בסיר עם מעט מים עד שהן ממש רכות
מניחים אותן לשעתיים במסננת כדי שיגירו את עודפי המים
מועכים אותן עם רוטב הסויה
מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
העיסה דביקה ולא נוחה לעבודה
הכי קל ליצור את הלביבות בעזרת שתי כפות
מחממים חמאה במחבת על אש בינונית (לא גדולה) מניחים כף מהתערובת ומועכים מעט בעזרת תחתית הכף (אני"שימנתי" אותה קצת בחמאה מהמחבת) 
מטגנים עד שהלביבות מזהיבות.
 
בבית הקפה מגישים לצד הלביבות רוטב ייחודי (להלן המתכון). אנחנו הגשנו אותן בלווית יוגורט קריר והיה מצוין. 
 
רוטב שמנת ועירית:
מיכל שמנת חמוצה
רבע כוס מיונז ביתי
חצי כוס גבעולי עירית קצוצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
לערבב ולהגיש.