יאגו אחהצ.png
לביבות סלק אדומות
לביבות סלק.JPG

המתכון המקורי הוא של ליה שומרון.
 
בחנוכה החלטנו להכין לביבות בשלל צבעים ובחרנו בלביבות הסלק בזכות צבען המרהיב. הלביבות יצאו ממש טעימות ונכנסו לרשימת המתכונים המשפחתיים שלנו.
השתמשתי בבצל רגיל במקום בבצל סגול, ובקמח כוסמין במקום קמח מלא מנופה (כי זה מה שהיה לי בבית). 

הלביבות אפויות! ויש בהן מעט מאד שומן.
לא הוספתי מלח כי גבינת הפטה מלוחה מאד לטעמי. 
 
הגשנו את הלביבות חמות כלשצידן יוגורט קר מתובל בנענע.  

וסופ-סוף המתכון:
600 גרם סלק מגורד בפומפיה
100 גרם פטה עיזים מגורדת
2 ביצים טרופות
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן נענע קצוצה
מעט מלח ופלפל שחור
 
אחרי ריסוק הסלק, מניחים אותו במסננת כדי שהנוזלים יירדו.
מערבבים את כל החומרים.
מכסים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו מעט.
יוצקים כ-20 לביבות בעזרת כף.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס, כ-15 דק'
אין צורך להפוך את הלביבות.

והנה קישור לסרטון יו טיוב בו ליה שומרון מדגימה את הכנת הלביבות.