יאגו אחהצ.png

בואיקוס גבינה בלקניים

בואיקוס.jpgהחומרים:
  • 3  כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח מלא לחצי מהכמות) 
  • שקית אבקת אפיה
  • 200 גר' קוביות חמאה קרה 
  • 250 גר' גבינה לבנה 5%
  • 150 גר' גבינות קשות מגוררות (עמק, קשקבל, פקורינו)
  • כפית מלח
ביצה טרופה

 
אופן ההכנה:
  1. ערבבו את כל החומרים (למעט הביצה) במג'ימיקס או לושו בידיים, עד לקבלת גוש בצק, חלקו אותו ל-8 כדורים.
  2. רדדו כל כדור לעיגול על משטח מקומח. חלקו אותו ל-8 משולשים, גלגלו כל משולש מהבסיסי לקודקוד לצורת "קרואסון" קטן.
  3. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. 
  4. סדרו את הבואיקוס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו ביצה טרופה ואפו כ-15 דק' או עד שהבואיקוס מזהיבים.
  5. לאכול את הבואיקוס חמים!!!
  6. אם לא חיסלתם את כל הכמות, ניתן להקפיא את הבואיקוס, להפשיר בטמפרטורת החדר ואז לחמם קצת בתנור או בטוסטר אובן (לא במיקרו!).