יאגו אחהצ.png

פשטידת ברוקולי קלה להכנה

החומרים:
ברוקולי 4.jpg
שקית ברוקולי קפוא (800 גר') מופשר עד למצב בו קל לחתןך אותו
5 ביצים
300 גרם גבינה בולגרית  5%
400 גרם קוטג' 5%
מלח, פלפל שחור גרוס
בצק פילו קפוא (לא להפשיר!)
מעט פירורי לחם
חמאה
 
ההכנה:

חותכים את הברוקולי לקוביות, מפוררים את הגבינה הבולגרית. בקערה גדולה מערבבים את הברוקולי, הגבינות, הביצים ומתבלים.
משמנים תבנית פיירקס גדולה בחמאה, מפזרים מעט פירורי לחם (כ-3 כפות) ומעבירים את התערובת לתבנית. מפוררים חלק מהבצק הפילו הקפוא לקערה ( פשוט מתחילים לפורר את קצה הגליל, אני שומרת חבילה במקפיא שמשמשת רק לפירורים לפשטידות). ממיסים כ-20 גרם חמאה ומערבבים עם הפירורים, מפזרים על הפשטידה.  אופים 30-40 דק' (עד שהציפוי מזהיב והתוך מתמצק) בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות צלזיוס.