יאגו אחהצ.png

מרק שעועית בולגרי חורפי

מרק שעועית לבנה עם גריסים.jpg
מרק השעועית הזה הוא בדיוק מה שאתם רוצים שיחכה לכם בסיר כשאתם חוזרים מהעבודה ביום קר וגשום.
טעים, חם, משביע - מה שקוראים אוכל "מנחם". כשמוסיפים למרק עדשים הוא הופך לנזיד סמיך ומהווה ארוחה בפני עצמו.
אלא מה? צריך להתכונן להכנתו מראש וזה הולך ככה:

(8-24 שע' לפני הבישול) - משרים שעועית במים*

יש לברור את השעועית היטב, לשטוף אותה ולהשרות בקערה מלאה במי ברז. שימו הרבה מים, השעועית תופחת מאד. רצוי להחליף את המים פעמיים שלוש במהלך ההשריה. בתום ההשריה לסנן את השעועית ולשטוף.

 

חומרים:

חצי קילו שעועית* יבשה שהושרתה במים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות

עלי סלרי שטופים

פלפל אדום טרי חתוך לקוביות או 2 כפות פלפל יבש מתוק גרוס

8 יח' פלפל אנגלי שלם (המרק לא יהיה חריף)

שליש-חצי כוס שמן זית לטיגון הבצל

מלח

אופציה (רצויה מאד) - חצי כוס גריסי פנינה מבוררים ושטופים
 
 
בצל למרק שעועית.jpg
 

 

 

 
 
 
 
 
 
אופן ההכנה:
 
1. מניחים סיר לחץ (6 ליטרים) על להבת הגז הגדולה,
2. מזהיבים את קוביות הבצל בשמן הזית (מה זה זהוב? ראו תמונה),
3. מוסיפים את קוביות הגזר והסלרי ומערבבים, לאחר כדקה מוסיפים את השעועית.
4. מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה שני שליש מסך גובה הסיר
5. מוסיפים את הפלפל האדום, הפלפל האנגלי ועלי הסלרי.
6. סוגרים ואוטמים את הסיר, כשמתחילים לצאת אדי הלחץ מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות.
7. לאחר 40 דקות מכבים את האש, מניחים לאדים לצאת. בשלב זה השעועית אמורה להיות רכה מספיק.
8. לסיום, מוסיפים מים לפי הצורך, מתבלים במלח, מביאים לרתיחה נוספת על אש בינונית ומכבים את האש.

אם השעועית לא התרככה דיה, מוסיפים מים בתאם לצורך וממשיכים לבשל בבישול רגיל ללא לחץ. את המלח מוסיפים רק לאחר ריכוך השעועית.

 
3 הערות קטנות וחשובות:
* הספונטניים שבינינו, יכולים להקפיא שעועית אחרי השרייתה, לשימוש כשיבוא החשק.
* לפי אותו מתכון אפשר לבשל שעועית לבנה, אדומה, שחורה, חומוס, ואפילו עדשים ירוקות
   (לעדשים יספיקו 25 דקות בישול בלבד).
* אנחנו אוכלים מרק צמחוני, לגיוון והעשרת הטעם אפשר להוסיף למרק (לפני הבישול) קבנוס פרוס או קוביות בשר