יאגו אחהצ.png

קראמבל תפוחים

8קראמבל1.jpg תפוחי עץ חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
6 כפות סוכר לבן
כפית תמצית וניל (אמיתי, מומלץ מקורמיק)
4 כפות מיץ לימון
לבשל בסיר את כל החומרים, למלא במים עד לכיסוי. לרכך מעט את התפוחים כך שיהיו עדיין קשים מעט, לסנן את התפוחים (אל תשפכו את הנוזל - תטעמו. אפשר לשתות אותו כמו מיץ).
 
לפירורים:
300 גר' קמח
200 גר' סוכר חום
150 גרם חמאה
2 כפות קינמון
לערבב במעבד מזון לפירורים.
 
בתבנית פיירקס:
לשטח את התפוחים,
לפזר את הפירורים מעליהם,
להוסיף 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמת הפירורים (כרבע שעה).
 
* להגיש עם קרם פרש, גלידת וניל או קצפת
 
הצעה להגשה אלגנטית:
לאפות את התפוחים ואת הפירורים בנפרד ולסדר מנות אישיות ממש לפני ההגשה.
 
* אם רוצים לחסוך בקלוריות, אפשר לקמץ בכמות הפירורים, גם חצי עד שני שליש מהכמות יניבו תוצאה טעימה